Hamvas rasszizmus Ráckeve környékén

A ráckevei rendőrök elfogták azt a dömsödi férfit, aki egy zsák vasat akart lopni egy ház udvaráról. Kinyitva döbbent rá, hogy hamuval tömték meg. Mérgében belerúgott és elmenekült.

Alkalmi munkáiból nehezen boldogult a közelmúltban szabadságát visszanyert 34 éves férfi. Ölébe pottyant lehetőségként élte meg, amikor jártában-keltében egy ház udvarára benézve látta, éppen egy kocsit bontottak darabjaira. Rögvest kitalálta, lopott rézzel fogja kiegészíteni szerény jövedelmét, ezért 2021. április 26-án hajnalban visszament a házhoz, átugrott a betonkerítésen és felkapott egy tömött zsákot. Hátára emelve érezte, ez bizony szép fogás, alig bírta cipelni. Valahogy átdobta a kerítésen, ám már akkor gyanakodott, amikor a földet érő zsák inkább adott puffanó, mint csörgő-zörgő hangot. Kinyitva szembesült mellényúlásával, a zsákban nyoma sem volt réznek, kályhából kikotort hamuval volt megpakolva. Mérgét zsákmányán töltötte ki, belerúgott, majd hazament.

Hírdetés

Miután a tulajdonos fia furcsállotta az utcán heverő zsáknyi hamut, értesítette a rendőrséget. Néhány kikérdezés és adat begyűjtése után a 34 éves férfi már a kihallgatóhelyiségben ült, és mondta részletesen jegyzőkönyvbe félresikerült próbálkozását.

Mivel az udvaron közel százezer forintot érő veszélyeztetett érték hevert, lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság – közölték a Police.hu-n.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »