Hamran kiállt a tiltakozó mentősök elleni rendőri intézkedés jogosultsága mellett

Hamran kiállt a tiltakozó mentősök elleni rendőri intézkedés jogosultsága mellett

A rendőrségnek minden esetben a törvény értelmében kell eljárnia, nem alkalmazhat szelektív hozzáállást, jelentette ki Hamran István ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány a parlament előtt tiltakozó mentősök őrizetbe vételével kapcsolatban.

Mint ismeretes, kedden több száz mentős tüntetett a parlament épülete előtt. A rendőrség őrizetbe vett két személyt, mivel többszöri felszólítás és a koronavírus miatt elrendelt gyülekezési tilalom ellenére is folytatták a tiltakozást. A két mentőst szerdán szabadon engedték. A Pozsonyi Kerületi Ügyészség döntésének értelmében a tüntető mentősök ellen indított büntetőeljárás nem volt megalapozott.

Hírdetés

Támogatják az egészségügyi dolgozókat, ám a követelések érvényesítésének ez a módja szerinte nem legális, hangsúlyozta, utalva ezzel az érvényben lévő veszélyhelyzetre, kijárási és gyülekezési tilalomra. Azt is kiemelte, hogy kérte a helyszínen lévő kollégáit, próbálják meggyőzni az egészségügyi dolgozókat, hogy legitim módon próbáljanak megoldást találni a problémára. „Egészen másként kellene ezt megoldani, mert az ilyen hozzáállással nemcsak a saját helyzetüket nehezítik meg, hanem a miénket is“ – mondta.

A mentősök mellett kiállt az orvosok szakszervezete, a Szlovák Magánorvosok Szövetsége és a Szlovák Orvosi Kamara is, mindannyian elhamarkodottnak és elítélendőnek tartják a rendőri beavatkozást.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »