Hamis Gulyás

Nos, minden jel arra mutat, hogy a kormánypártokban nem a józan ész, hanem a csakazértis, dafke befeszülés győzött. Kocsis Máté szerint a Fidesz „nyitott a vitára”, de úgy néz ki, pont annyira, mint az országgyűlési, vagy az önkormányzati kampányban, ahol ugye semmilyen nyilvános vitát nem vállaltak fel.

Varga Mihály ma unott fejjel előadta a parlamentben a kötelező dumát arról, hogy az internetadót kisdobos becsületszóra egészen biztosan nem hárítják át a fogyasztókra (amiről, ugye a bankadó esetében már bebizonyosodott, hogy nem így működik), a Fidesz frakciója pedig bejelentette, hogy igenis lesz netadó, de annyira jó fejek, hogy beépítenek a javaslatba egy 700 ft-os előfizetőnkénti korlátot. Na, most erről már tegnap is tudtunk, valahogy mégis megtelt a Hősök tere. Másrészt ez egy 2 gyermekes család esetén, ahol a srácok már elmúltak 14-15 évesek, tehát ők és a szüleik is okostelefonon pötyögnek, és persze van egy otthoni előfizetésük is, akár 3500 forint is lehet havonta. Meg, hát, ugye továbbra is ott marad az elvi kérdés, hogy mi a francnak kell egy ekkora eszement hülyeséget kitalálni, és ehhez görcsösen ragaszkodni.

Szóval lényegében biztosra vehető, hogy lesz második forduló holnap. És itt jönnek a kellemetlen kérdések a másik oldalról. Mert, hogy az esemény Fb-oldalán már napokkal ezelőtt átvette az irányítást – az eredeti szervezőket félretolva – Gulyás Balázs. Aki, amúgy bizonyára nagyon derék gyerek, meg gratula neki a szervezésért – csak, hát, ez a fickó mégis csak Gurmai Zita szocialista ex-EP képviselő fia. Ezt persze elég nagy prosztóság volna számon kérni rajta – az viszont már a saját döntése volt, hogy korábban a Magyar Szocialista Párt Józsefvárosi szervezetében politizált. És nem szórólapokat osztott ráérős estéin, hogy a mutteréknak segítsen. Ő volt az alelnök.

Ezt a tényt persze tegnapelőtt is tudtuk, de azóta emberünk még alaposabban bemutatkozott. A Hírtv-nek nyilatkozva sikerült egy olyan bicsaknyitogatóan cinikus mondattal elütnie („korábban valahol önkénteskedtem, máshol is önkénteskedtem, a Magyar Kerékpáros Klubban is…”), amely előtt Gyurcsány Ferenc, vagy Lázár János is levett kalappal állhatna meg.

Hírdetés

Miután az MSZP-ben betöltött szerepére Kocsis Máté is rámutatott (hülye lett volna ekkora magas labdát nem leütni), a netadó elleni tiltakozás Fb-profilján egyszerre kezdték el szánalmasan mosdatni, egyben felrajzolni egy önzetlen, csak a közösségért élő szent ember profilját. A legszebb, hogy ebben a posztban Kocsis (amúgy valóban nem kevés) viselt dolga között felsorolják, hogy „a MIÉP-et is megjárta”. Nos, tegnap elég sokan voltunk kinn, akik (legalábbis szavazóként/szimpatizánsként) szintén „megjártuk” a MIÉP-et. Ezek szerint ránk nincs szükség.

Valójában viszont ebben az egész sztoriban egy emberre nincs szükség: egy önmagát már most, a sikerbe éppen, hogy csak belenyalva gátlástalanul fényező, fiatal kora ellenére máris a politika pöcegödrében nyakig megmártózott wannabe népvezérre. Aki ráadásul 2010-ben már bizonyíthatóan egy fővárosi kerületi MSZP szervezet alelnöke volt – tehát elég jó eséllyel tag volt már akkor is, amikor a mutterék még kurva jó ötletnek tartották az internet megadóztatását.

Holnap nem csak az dől el, hogy folytatódik-e a tiltakozás. De az is, hogy sikerül-e az egészet lenyúlni. Hogy a spontán felháborodás ugródeszkájául szolgálhat-e egy újgenerációs balos néptribunnak. Aki 4, vagy 8 év múlva majd talán valahogy kormányra vergődik, és eszébe jut, hogy nem is volt olyan hülyeség az az internetadó. Nem ezért mentünk ki tegnap, és nem szabad hagyni, hogy így legyen!

Széljegyző


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »