Hamis aleppoi jelenetek forgatása közben buktak le (képek)

Hamis aleppoi jelenetek forgatása közben buktak le (képek)

Az egyiptomi hatóságok elfogtak 4 olyan férfit, akik gyermekekkel forgattak véres jeleneteket mintha Aleppóban lennének. Az elkövetők elismerték a vádakat.

Az egyiptomi belügyminisztérium Biztonsági Médiaközpontjának tisztviselője kijelentette, hogy December 19.-én hétfőn elkaptak négy férfit és két gyermeket, akik véres jeleneteket forgattak, hogy azt később előadják, azzal, hogy ez a szíriai Aleppoban történt.

A biztonsági tisztviselő, úgy nyilatkozott, hogy a letartóztatott személyek Port Saidban készítettek a jeleneteket. A felvételen egy kisgyerek fehér ruhát viselt, vérvörös színű festékkel összekoszolva, a kezén egy szintén véres színű kötéssel. A gyermek egy szakadt babát tartott a kezében. A háttérben düledező házak romjai voltak láthatóak.

Hírdetés

A vádlottak bevallották, azért vettek fel jeleneteket, hogy azt megosszák a közösségi világhálón, azzal a céllal, hogy meggyőzzék a nézőket, ezek a jelenetek a szíriai Aleppo városában készültek.

A hatóságok a helyszínen lefoglaltak egy videó kamerát, hat mobiltelefont és egy dobozt melynek belsejében az a vörös színű anyag volt, melyet használtak a jelenetekhez.

Az ügyész az eljárás lefolyásának idejére, a felvételt készítőt négy napi előzetes letartóztatása mellett döntött. A másik három férfi pénzbírságot kapott, a két gyermeket pedig átnyújtotta a gyámjainak.


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »