Hamilton térdepeljen kukoricára

Hamilton térdepeljen kukoricára

A sportolókat ildomos a sportteljesítményükről megítélni, a művészeket előadásaikről, dalaikról, a kőművest meg arról, ahogy házat épít.

Viszont nehéz csendben maradni, mikor Lewis Hamilton a Forma-1-es Magyar Nagydíj után azon kesereg, hogy nem sikerült rendesen megszervezni a BLM-térdelést a hétvégén.

Tényleg piszok nagy erőfeszítést igényel visszanyelni azt a cifra káromkodást, ami az ember nyelvére kívánkozik. A sokszoros világbajnok ugyanis a Sky Sportsnak sírta el bánatát.

Ebből a térdeléses cirkuszból már volt probléma Ausztriában is, mert az ottani futamon sem akart térdelni minden pilóta. Sőt, az orosz Danyiil Kvjat akkor azt mondta, azért nem térdel le, mert az ilyesmi szembemegy az orosz mentalitásával, ők ugyanis csak a haza, a zászló és isten előtt hajtanak térdet.

Carlos Sainz is kijelentette, őt ne presszionálja Hamilton, ő független személynek tartja magát, aki sohasem engedett semmiféle nyomásnak.

„Nincs ember vagy bármilyen körülmény, amely engem olyasmire kényszerítene, ami nincs az ínyemre.„

Hírdetés

Viszont a rasszizmus elleni fellépéssel mindketten egyetértettek, ezért viselték a megkülönböztetés elleni küzdelem jelszavával ellátott fekete pólót. Amivel nincs is semmi baj.

Most a Magyar Nagydíj után a Hungaroringen történtekről nyilatkozott a futamot megnyerő Hamilton, aki sérelmezte, hogy a Magyar Nagydíj előtt nem volt egység a pilóták között: a térdeléses demonstrációról több versenyző elkésett, és nem is térdelt le mindenki közülük. Hamilton szerint elsiették az egészet, ennél komolyabb szervezésre lenne szükség, ráadásul kínosnak nevezte, hogy sok csapat nem állt ki az ügy mellett, és nem sikerült megfelelő időt találni a térdelésre.

Nem ez a kínos, hanem az, ahogy folyamatosan áldozatnak állítja be magát. Gyomorforgató, hogy mások – mint Kvyat vagy Sainz, akik ugyanúgy kiállnak a saját eszméik mellett – viselkedését úgy magyarázza, mintha őt akarnák most is rabszolgasorba kényszeríteni. Mintha el lenne nyomva az F1-ben. Mindenki ellene van. Holott ő is ugyanolyan, mint a többi. Se több, se kevesebb. És ezt kéne megtanulnia.

Abba pedig bele sem szeretnék gondolni, hogy valaki a Himnuszunk alatt George Floyd emlékére térdel. Na azt adja meg a MAGYAROK ISTENE!

https://ezatuti.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »