Hamarosan napi hír lesz a pattanásig feszült hangulatú Európában: agyonvertek egy nigériai jövevényt Olaszországban

Hamarosan napi hír lesz a pattanásig feszült hangulatú Európában: agyonvertek egy nigériai jövevényt Olaszországban

Egy futballszurkoló "rasszista indíttatásból" a nyílt utcán vert agyon egy "nigériai menekültet" egy közép-olaszországi városban – jelentette csütörtökön az Agi hírügynökség.

A 36 éves, Emmanuel Chidiként azonosított bevándorló kedden 24 éves menyasszonyával sétált Fermóban, amikor az egyik helyi focicsapat drukkere "rasszista szavakkal illette őket" (egészen pontosan afrikai majmoknak nevezte őket – a szerk.).

A pár szóban reagált a provokációra, ami után a támadó elkezdte a férfi fejét ütni egészen addig, míg az végül eszméletlenül a földre rogyott.

Ezt hazudja az MTI.

A valóság ezzel szemben az Il Post című, fent már linkelt olasz lap szerint:

Hírdetés

A sértésre a nigériai egy útjelző táblával leütötte az olaszt, aki ezt követően kelt fel a földről, és támadott vissza. (Ezt még az MTI-hazugságot közzétevő Híradó.hu is megírta tegnap.)

Az olasz férfi meghallgatásán azt vallotta, azért viselkedett így, mert a pár gyanúsan nézegetett be a leparkolt autókba.

A nigériait kórházba szállították, de már nem tért magához, és szerdán meghalt.

A Marche régióban található város polgármesterét szavai szerint sokkolták a történtek. “Olyan ez, mint egy rémálom” – idézte Paolo Calcinarót az Agi hírügynökség. Mint mondta, az általa vezetett település mindig is nyitott és befogadó volt. (Pontosabban addig, amíg vissza nem éltek ezzel – a szerk.)

A nigériai férfi nyolc hónapja élt a 38 ezer lakosú Fermóban, ahol a Caritas katolikus segélyszervezet egyik menekültotthonában lakott, s menyasszonyával együtt a Földközi-tengeren át érkezett Olaszországba.

A nyugat-balkáni migrációs útvonal márciusi lezárása óta ismét felerősödött a Földközi-tengeren át Olaszországba tartó migránsáradat. Az idei év első felében több mint 70 ezren érkeztek, köztük számos nigériai állampolgár.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »