Hamarosan kezdődik az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja

Hamarosan kezdődik az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja

Augusztus 2-től 4-ig tart az érsekújvári járásbeli Kamocsán az ország legnagyobb Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválja. Az Oázis kempingben idén is több száz versenyző áll a kondérokhoz, hogy megmérettesse magát.

Lukács Tibor, az Oázis kemping üzemeltetője, a rendezvény ötletadója elmondta, tizenhetedik alkalommal fogadják a hazai és a külföldi főzőcsapatokat a folyóparton. Ma van az utolsó nap, hogy regisztráljanak a versenyzők a kemping honlapján. A vendégeket a csütörtöki nyitónapon újdonsággal várják a szervezők. Az aznap tábort verő, standjaikat díszítő csapatok számára először rendeznek Zsíroskenyér konferencia címmel baráti találkozót. „Nagyok sok olyan versenyző csapatunk van, amelyek több mint egy évtizede részt vesznek a gasztronómiai fesztiválon. Nekik szeretnénk kedveskedni egy nagy esti baráti beszélgetéssel. A zenei programok péntektől zajlanak, idén is igyekeztünk olyan műsort válogatni, amely minden korosztályt megszólít” – mondta Lukács Tibor. A Vág parti strandon megnyitják a kóstolóudvart azoknak a vendégeknek, akik nem főzni jönnek, hanem halászlét, pörköltet, csülkös bablevest, töltött káposztát, vagy juhtúrós galuskát kóstolni. Tavaly nagy sikerrel nyitották meg a töltés túloldalán, a tábor bejáratához közeli területen a Régiónk ízei tábort, idén már 41 önkormányzat, illetve polgári társulás jelentkezett, hogy bemutassa szülőfaluja legízesebb hagyományos ételeit. A nemzetközi főzőversenybe eddig mintegy 220 csapat regisztrált, a Benke László mesterszakács vezette zsűrinek idén sem lesz könnyű dolga.

Hírdetés

Pénteken az Apostol együttes, Kis Grófó, az Iný štýl műsorával várják a közönséget, szombaton Demjén Ferenc lép színpadra, és koncertet ad a Polemic együttes. Az est vendége lesz Ricco és Claudia.

Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »