„Hamarosan F-16-osok lesznek Ukrajna egén”

„Hamarosan F-16-osok lesznek Ukrajna egén”

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.

"Hamarosan F-16-osok lesznek Ukrajna egén" – írta a tisztségviselő. Danyilov közzétett egy videót az F-16 műszaki jellemzőiről, nem közölt azonban részleteket arról, hogy a vadászgépek szállításáról született-e már bármilyen döntés.

Volodimir Zelenszkij elnök szerda esti videoüzenetében fontos célkitűzésnek nevezte azt, hogy a nyugati gyártású harckocsik szállításáról meghozott döntés után Ukrajna partnerei kezdjenek katonai repülőgépeket is szállítani. Az ukrán hírportál szerint az F-16-osokat gyártó amerikai vállalat bejelentette: kész ilyen típusú repülőgépeket szállítani európai országoknak, amelyek ezeket továbbadhatják Ukrajnának.

Az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat közben arról tájékoztatott, hogy a csütörtöki orosz drón- és rakétatámadások után továbbra is komoly hiány van az ukrán energiarendszerben, emiatt tíz régióban – beleértve a főváros, Kijev környékét – kénytelenek voltak vészleállásokat alkalmazni. Azt sem zárták ki, hogy más megyékben is szükség lesz ilyen szintű korlátozásokra.

Hírdetés

(MTI)

Korábban írtuk:

Macronék máris engedelmeskedhetnek a világháború-kirobbantóknak: hajlandók lennének vadászgépeket küldeni Kijevnek

Ukrán-zsidó pofátlanság: mindent megkaptunk, amit akartunk, jöhetnek a negyedik generációs vadászgépek is!

Zelenszkij fajtajelleges köszönete a német harckocsikért: "ennél több kell!"

"Az ukránok mindig azt kapják, amire épp szükségük van"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »