Hamarosan ezermilliárd dollárt érhet a nagy észak-amerikai alma

Hosszú ideje zajlik a találgatás az Egyesült Államokban, hogy melyik lehet az első cég, amelynek piaci értéke eléri az 1000 milliárd dollárt. Az év elején még három céget is emlegettek, amelyeknek esélyük lehet rá: akkor az Apple, a Google (újabb nevén Alphabet) és a Microsoft is jóval 500 milliárd dollár feletti értéken járt. Az Apple azonban az idei évben faképnél hagyta a mezőnyt, és mostanra olyan közel került a magyar GDP közel nyolcszorosának megfelelő összeghez, hogy egyre inkább csak arról beszélnek, mikor érheti el.

Hírdetés

A cég egész évben jól teljesített, és az új Mac számítógépek bevezetése is sikeres volt. Ehhez jött a két új iPhone bemutatása szeptemberben, amelyek eladásai ugyan kicsit döcögve indultak, de az érdeklődésből úgy tűnik, a bizalom töretlen a cég iránt.

A legfrissebb negyedéves jelentésből kiderült, hogy az elemzők túlságosan szkeptikusak voltak az iPhone 8-cal kapcsolatban, az eladások már e rövid időszakban is felülmúlják a várakozásokat. Ehhez jön még az iPhone X, amely a karácsonyi bevásárlás egyik slágere lehet nemcsak Amerikában, de az újraéledő kínai piacon is. Az Apple ugyanis az idei év legnagyobb sikereit a távol-keleti országban érte el (közel 12 százalékos bővüléssel).

A sokak által temetett vállalat újra bizonyította, hogy nem lehet leírni, és könnyen megtörténhet, hogy az 1000 milliárd dolláros cégértéket akár már az idén is elérheti. Ehhez a mostani 175 dollár körüli árfolyamról már „csak” 15 százalékos emelkedésre van szükség, hisz a történelmi eseményt 193,60 dolláros árfolyamnál érné el az Apple. Ismerve az amerikaiak rekordhajhászó magatartását, akár emiatt is jó befektetésnek tűnik az Apple az év utolsó szakaszában.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »