Halottak milliói szerepelnek az amerikai választási névsorban?

Az amerikai Republikánus Párthoz közel álló Fox televízió szerint az Egyesült Államokban négymillió olyan ember szerepel a szavazói névsorban, aki nem választhat vagy halott.

A szövetségi igazságügyi minisztérium egyik volt munkatársa, Christian Adams jogász volt kedd este a Fox televízió vendége, s azt állította:

“négymillió … választásra nem jogosult vagy halott ember szerepel az amerikai szavazói névsorban”, s ez szerinte “érinteni fogja a választásokat”

Adams korábban az igazságügyi minisztériumban a választásokkal foglalkozó részleg munkatársa volt, és például tavaly hat perkérelmet nyújtott be, mert szerinte Philadelphiában és Florida egyik megyéjében hamis neveket vettek fel a választási listákra. A jogász Texas államban is talált egy esetet, ott egy 1944-ben elhunyt férfit regisztráltak. A műsorban Adams nehezményezte, hogy a kormányzat nem tesz semmit ez ellen.

A New York Egyetem jogi karán működő a Demokrata párthoz köthető Brennan Igazságügyi Központra hivatkozva a médiafigyelő természetesen azonnal leszögezte: “a halott emberek nevével elkövetett választási csalások egyszerűen nem igazak”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »