Hallgatási pénzt fizettek a molesztált olimpiai bajnoknak

Hallgatási pénzt fizettek a molesztált olimpiai bajnoknak

Az Egyesült Államok Tornaszövetsége 1,25 millió dollároshallgatási pénzt fizetett McKayla Maroneynek, hogy ne nyilatkozzon az őt ért szexuális zaklatásokról.

A Wall Street Journal napilap arról számolt be, hogy London ötkarikás aranyérmese ügyvédje szerint azért kényszerült aláírni tavaly decemberben a titoktartási szerződést, mert pénzre volt szüksége a pszichológiai kezeléséhez. Ezért a 22 éves versenyző szerdán pert indított Los Angelesben azzal az indokkal, hogy „a megállapodás erkölcstelen és törvényellenes próbálkozás volt a gyermekbántalmazás egyik áldozatának elhallgattatására”.

Hírdetés

Az ügy hátterében Larry Nassar amerikai sportorvos áll, akit legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolnak abból az időszakból, amikor a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek dolgozott. Az 54 esztendős szakember novemberben bűnösnek vallotta magát, és beismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, amelyeket 1998 és 2015 között követett el michigani otthonában vagy a klinikáján.

Nassar – akinek áprilisban bevonták az orvosi engedélyét – akár 25 év börtönbüntetésre is számíthat, az ítélethirdetésre várhatóan január 12-én kerül sor. A szexuális zaklatás mellett gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklásával is vádolják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »