Hallatlan: a holokauszt borzalmain nevelkedett zsidók deportálni akarják a macskáikat

Száműzné Izraelből a kóbor macskákat a mezőgazdasági miniszter, és külföldre telepítené őket. A cicákkal az a baj, hogy a zsidó vallási jog tiltja az ivartalanításukat, pedig az elmúlt években eredményes volt az ivartalanítási program az országban. A miniszter, Uri Ariel javaslata kisebb cicaharcot indított el a politikusok között.

A telepeseket támogató jobboldali Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párthoz tartozó Uri Ariel a környezetvédelmi miniszterhez írott levelében évi négy és fél milliós sékeles költségvetést is felajánlott "az azonos nemű macskák és kutyák (csak hímek vagy nőstények) őket befogadni kész országba történő kitelepítésére" – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.

A vallásos miniszter szerint a zsidó vallási jog, a halacha tiltja a mostani gyakorlatot, a kóbor állatok ivartalanítását. A politikus szerint ez állatkínzás, és szemben áll a "szaporodjatok és sokasodjatok" bibliai parancsával.

Hírdetés

Izraelben az elmúlt években az utcákon szemétből élő kóbor macskák elszaporodása miatt körülbelül százezer macskát fogtak be és ivartalanítottak. Ezt a mezőgazdasági minisztérium egyik legsikeresebb kezdeményezésének tekintik a környezetvédők.

Az állatvédők hétfőn tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek a program folytatásáért, már több mint kilencezren csatlakoztak felhívásukhoz. Egy neves tel-avivi állatorvos, Rafi Kishon, Efrájim Kishon magyarországi származású humorista fia a közszolgálati rádióban és Facebook-üzenetben szállt szembe a macskák külföldre telepítésének tervével. Szerinte az izraeli macskák ökológiai védelmet nyújtanak különböző kártékony állatok, például a patkányok és a kígyók ellen, valamint ivartalanításuk nem tekinthető állatkínzásnak a modern fájdalomcsillapító eljárások mellett.

Hétfőn több izraeli politikus tette közzé macskája fényképét a különböző internetes közösségi fórumokon, így álltak ki a macskák Izraelben tartása mellett és Uri Ariel javaslatával szemben.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »