Halász Bence remek ezüstje és két bravúros negyedik hely Vas Blankától és Betlehem Dávidtól –magyarok vasárnapja

Halász Bence remek ezüstje és két bravúros negyedik hely Vas Blankától és Betlehem Dávidtól –magyarok vasárnapja

Halász Bence második, Vas Blanka és Betlehem Dávid egyaránt negyedik helyen végzett a párizsi olimpia kilencedik, vasárnapi versenynapján.

ATLÉTIKA. Gyurátz Réka a 30. helyen végzett a női kalapácsvetésben. Takács Boglárka a női 200 m síkfutás selejtezőjében nem járt sikerrel, a vigaszágra került. Hasonlóan járt Molnár Attila 400 méteren. Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében dobhatott, a születésnapján. Remekül, bár Ethan Katzberggel szemben nem volt esélye a legfényesebb éremre, de vitathatatlanul ő volt az este második legjobbja. Az első sorozatban 77,58-at dobott, aztán 78,84, 79,97, 79,94, 77,66 és a végén 79,82 következett. A második és a harmadik legnagyobb dobásával is ezüstérmes lett volna.

KERÉKPÁR. Vas Blanka negyedik lett az országúti női mezőnyversenyben. Másfél kilométerrel a cél előtt a pozíciója arany- vagy ezüstérmet ígért, végül, balszerencséjére, célfotóval lemaradt az éremről. A versenyben 78-an (!) értek célba, tizennégyen feladták.

Hírdetés

KÉZILABDA. A férfi válogatott a mérkőzés jelentős részében jól tartotta magát a továbbjutásért vívott mérkőzésen az esélyesebb franciák ellen, a második félidő közepén még vezetett is, de végül 24-20-ra kikapott és nem jutott a legjobb nyolc közé.

ÚSZÁS. Betlehem Dávid a férfi 1500 méter döntőjében remek országos csúccsal, 14:40.91-es eredménnyel a negyedik helyen ért célba.

VITORLÁZÁS. Mind a két magyar vitorlázónak jól ment vasárnap. A sérüléssel bajlódó Érdi Mária a 14. helyen végzett a hetedik futamban, majd megnyerte a nyolcadikat. Összesítésben a 18. helyen áll. Vadnai Jonatán előbb a nyolcadik, majd a tizenkettedik helyen végzett, összesítésben a remek hatodik helyen áll.

VÍZILABDA. A női válogatott 9-9-es döntetlen után szétlövésben 14-12-re kikapott az ausztráloktól. Harmadik lett a csoportjában, a negyeddöntőben az Egyesült Államokkal csatázik majd.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »