Halálra éheztetésen dolgoznak

„Parancsra teszik: immáron a nyolcadik menedékkérő embert akarja a magyar hatóság kiéheztetni a tranzitzónában. A nyolcadik fogva tartott embertől tagadják meg az ételt” – írja a Facebookon a Magyar Helsinki Bizottság – vette észre a hvg.hu.

Beszámolójuk szerint a fiatal afgán nő hosszú menekülése során elképzelhetetlen borzalmakat élt át. Szenvedéstörténete ószövetségi időket idéz. Mai határozata alapján a magyar hatóság mégis azt mondta ki, hogy nemhogy védelemre, de még két zsömlére sem érdemes – írják, hozzátéve, a a civil szervezet ezt nem hagyja annyiban, és haladéktalanul a strasbourgi bírósághoz fordul.

A korábbi hét megkínzott, kiéheztetett ügyfelük esetében a bíróság már felszólította a magyar államot, hogy adjon enni nekik. „Most sem számítunk másra. Tudja ezt a hatóság is, de minden emberi érzést sutba vágva inkább aljas politikai megrendelést szolgál ki. És arra is ügyel, hogy a strasbourgi bíróság ma már ne segíthessen ügyfelünknek.

Hírdetés

Az éheztetés kínzás.

A közszolga pedig köteles megtagadni felettese utasítását, ha más személy életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné. Törvény írja elő ezt is” – hívja fel a figyelmet a Magyar Helsinki Bizottság.

Mint megírtuk, az éhezőkön a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget vezető lelkész, Iványi Gábor is megpróbált segíteni, amikor augusztus 20-án kenyeret, halat és almát vitt a hozzávetőlegesen 50 menekültnek, akit a tranzitzónában éheztetnek. A magyar hatóságok azonban nem engedték be Iványi Gábort, aki erre tudatta, hogy nem adja fel,  szétosztani az ételt a tranzitzóna elesettjeinek.

Már a nyolcadik menekült halálra éheztetésén dolgoznak a magyar hatóságok a tranzitzónában


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »