Halálos ölelésben?

Nincs hiteles politikusod? Elhasználódott kádereid esélytelenek még egy feléd lejtő közegben is? Alapvetően kínos a társaságod mindenhol? Van hiteles alternatívád még a baloldalon belül is?

Sebaj. Mindezt egy csapásra megoldhatod egy ügyes lépéssel. Mint a házibuliba hívatlanul betoppanó balhés negyedikesek, úgy trollkodják most szét a szocik az LMP-s elsősök buliját.

A szocik most beállnának az LMP által indított főpolgármester-jelölt mögé, amivel egyrészt egy valóban esélyes jelöltek állítanának ki Tarlós Istvánnal szemben, másrészt – és ez igazából a fontosabb – egycsapásra véget vetnének az ártatlanságuknak, amivel egy életveszélyes konkurenciától szabadulhatnak meg. Immáron végérvényesen.
Bár látszólag az LMP Budapest főpolgármesteri tisztségével hatalmas lépést tehetne a kormányképes erővé válás útján, a valóság ezzel szemben az, hogy a fővárosi közgyűlés díszes termének trónján Schifferék jelöltje béna kacsaként ücsöröghetne, akinek a Fidesz- és az MSZP-frakció hatalmi játszmái között legfeljebb a következő felszólaló felkonferálásához lenne elég ereje, másrészt még hetente a fejéhez is vágnák, hogy valójában a szocik meghosszabbított karja.. Ahogyan a pártja is.

A szocialisták ajánlata tehát roppant okos, átgondolt, egyben rájuk oly jellemző módon kellően aljas is. Kéretlen dörgölőzésük pedig akkor lesz igazán veszélyes, ha az MSZP-ben úgy döntenek, mindenképpen az LMP-s jelöltet támogatják. Ebben az esetben ugyanis Schifferék tehetetlenek, hiszen nem kérhetnek arra egy másik pártot, hogy ne támogassák a jelöltjüket, másrészt Mesterházyék egy esetleges őszi bukta esetén is könnyebben magyarázkodhatnak. Nem az ő emberük bukott, ráadásul ők önzetlenül mindent megtettek a sikerért.

Így a  baloldal egyetlen rendszerkritikus és hiteles pártjának utolsó esélyét is elveszik arra, hogy valaha váltópártja is lehessen a Fidesznek. Az MSZP pedig az utóbbi 5-10 év legjobb húzását meglépve úgy tűnik okos dominaként húzná be a néha zavart tekintetű szűzként botorkáló LMP-t a saját utcájába. Ha hagyják magukat, meg is érdemlik.

Bazsó Bálint

Hírdetés


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »