Halálos fenyegetést kapott azért, mert kritizálta a radikális muszlimot

Halálos fenyegetést kapott azért, mert kritizálta a radikális muszlimot

Halálosan megfenyegették a konzervatív képviselőt, miután kritizálni mert egy radikális iszlamistát.

A Le Figaro anak járt utána,pontosan mi is történt, hogyan fordulhatott elő, hogy egy megválasztott politikus súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapjon, ami miatt egyébként Pierre Liscia feljelentést tett a rendőrségen. Pierre Liscia az egyik legfiatalabb, a Nicolas Sarkozy által alapított Republikánusok tehetséges politikusa. Jelenleg Párizs 18. kerületében képviselő, abban a kerületben, amely egy ideje megindult az iszlámosodás útján, Párizs más kerületeihez, elővárosaihoz, migránsgettóihoz hasonlóan.

Ebben a kerületben van Párizs egyik szimbóluma, a világhírű Sacré Cœur Székesegyház vagy a szintén jól ismert Montmartre művész negyed, Modigliani, Monet, Renoir, Van Gogh, Picasso és még sok világhírű művész egykori törzshelye volt. Sajnos ez a negyed mára már másról híres, itt van Párizs egyik legdurvább kábítószer elosztó és fogyasztó helye, a Goutte d’Or, amit a helyiek Kis-Afrikának is neveznek, leginkább azért, mert egy főként észak-afrikaiak által lakott negyed, amelyet nyugodtan nevezhetünk no-go zónának. Tavaly ebben a negyedben vertek agyon mankókkal egy 12 éves kisfiút egy migráns bandaháborúban és ez az a negyed, amelyben marokkói migráns utcagyerekek tartják rettegésben a nem észak-afrikai lakosságot. A migráció teljesen megváltoztatta Párizs egykori előkelő negyedének arculatát.

Hírdetés

Rachid Nekkaz, akivel a Republikánus párti politikusnak televíziós vitája volt egy ismert algériai üzletember-politikus, jelenleg (önjelölt) elnök-jelölt az algériai elnökválasztáson. Nekkaz, aki magát laikusnak vallja, az ingatlanbizniszben szerzett óriási vagyona mellett a radikális iszlám tanok híveként is ismert.

A radikális iszlám politikus megérkezésekor arabul köszöntötte a nézőket, majd népszerűsíteni kezdte saját magát és Bouteflika, algériai köztársasági elnök elleni nézeteit fejtette ki. A beszélgetés során, mások mellett Pierre Liscia is számon kérte a magát laikusnak feltüntető Rachid Nekkazzal szemben annak radikalizmusát, a radikális iszlám tanok melletti elkötelezettségét, a Tariq Ramadan melletti kiállását. Tariq Ramadan iszlám imámként nőket erőszakolt meg, amikor eljárást indítottak ellene és letartóztatták, a teljes francia baloldal mellé állt, kiszabadítását követelte. Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy Nekkaz akarja Bouteflikát leváltani, holott szélsőséges tanokat hirdet és képvisel.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »