Halálos balesetet okozó autó vezetését akarták ráverni az utasra – szó szerint

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Cs. Mihály 20 éves és Sz. Gábor 24 éves szentmártonkátai lakosok ellen.

A 20 éves férfi az általa vezetett személyautóval haladt október 31-én a hajnali órákban Tóalmás irányából Szentmártonkáta felé, amikor elgázolt egy, az úttesten tartózkodó fiatalt. A 21 éves férfi olyan súlyosan megsérült a baleset következtében, hogy a helyszínen életét vesztette. Cs. Mihály mellett az autóban utasként tartózkodott Sz. Gábor.

A gyanúsítottak a baleset bekövetkezése után nem nyújtottak segítséget a sérült személynek, hanem a helyszínről elhajtottak.

A nagykátai rendőrök a helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok eredményeként azonosították a balesetet okozó jármű vezetőjét. Cs. Mihályt még aznap dél körül lakásán elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi autóját a nyomozók lefoglalták.

Hírdetés

A jármű utasát, Sz. Gábor szentmártonkátai lakost szintén előállították és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatása előtt, még a reggeli órákban megjelent otthonában K. József 29 éves szentmártonkátai lakos, aki Sz. Gábort tettleg bántalmazta és arra próbálta rávenni, hogy vállalja magára a balesetet okozó autó vezetését.

A nagykátai nyomozók K. Józsefet elfogták és előállítását követően – őrizetbe vétele mellett – testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozóhatóság előterjesztést tett az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »