Halállistától rettegnek a borsodi faluban

Halállistától rettegnek a borsodi faluban

Talán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dövényen jut ma egy lakosra a legtöbb járőr a világon. Ott jártunkkor a néhány tucat házból álló, alig háromszáz lelkes faluban három polgárőr- és két rendőrautó teljesített szolgálatot, bennük két-két egyenruhás. Azután vezényelték őket a térség községeiből a Szuha völgyében fekvő településre, hogy a múlt hét végén egy helybéli fiatal férfit brutálisan kivégeztek barátnője szeme láttára. A gyilkossággal két férfit és egy nőt gyanúsít a rendőrség – ők szintén dövényiek, de csak nemrég költöztek oda Putnokról.

http://mno.hu/

A tragédia annál inkább letaglózta a maroknyi lakosságot, mert – mint egybehangzóan állítják – semmi előzménye nem volt a történteknek. Ezt erősítette meg a sajtónak az ügyben eljáró egyik védőügyvéd is.

Amit tudni lehet: a negyven év körüli Rocco – így ismerték a környéken a Putnokról jött, kigyúrt, tetovált, börtönviselt férfit – és a huszonhét év körüli Albert vasárnap este a helység egyetlen kocsmájában mulatott. Nem voltak barátok, különösebben nem ismerték egymást. Albert mégis megkérte Rocco barátnőjét, vigye el őt autóval a szomszéd faluba, Jákfalvára. Az autóba végül öten szálltak be: Albert a barátnőjével, Rocco ugyancsak az élettársával és egy fiatalabb férfi rokonával. Jákfalva helyett azonban Putnokra hajtottak, ahol Roccóék egy pincében késekkel és kardokkal halálra szurkálták és vagdosták Albertet.

http://mno.hu/

Barátnőjét is megsebesítették, a lábán, torkához pedig kardot szorítottak, és arra kényszerítették, hogy nézze a kegyetlenkedést. Mielőtt szabadon engedték, életveszélyesen megfenyegették, hogy hallgasson a történtekről. Nem hallgatott – nem sokkal később feljelentést tett a rendőrségen. A közmunkásként épp havat takarító Roccót a falu központjában, a templom mellett teperték le az egyenruhások.

Hírdetés

Az is kiderült, hogy Albert holttestét Putnokról Dövénybe szállították a nem túl dörzsölt elkövetők, és a kertjükben lévő árnyékszék melletti ganédomb alatt rejtették el. Ebben segédkezett egy másik nő is, őt bűnpártolással gyanúsítják.

http://mno.hu/

Albert házának kerítésén mécsesek sorakoznak. A gyanúsítottak faluvégi, saras utcában álló, szerény, de nem romos házát üresen találtuk pénteken, az ajtót hatósági pecséttel zárták le. Az ólban disznók sivalkodtak – egy asszony azt mondta, nem eteti a jószágokat senki a tulajdonosok letartóztatása óta. Roccóék nagyjából fél éve vásárolták a házat. Többen azt mondták a Magyar Nemzetnek, nem véletlen, hogy eljöttek Putnokról. – Elzavarták őket onnan – fogalmazott egy férfi. De Dövényben nem volt velük baj. Ha a férfi berúgott, olyankor többen is tartottak tőle, de úgy tudjuk, mostanáig nem bántott senkit.

http://mno.hu/

Hogy miért követték el mégis a szörnyű tettet, az előtt mindenki értetlenül áll. Az áldozat barátnője nem akart nyilatkozni, mert úgy érzi, a tévétársaságok nem pontosan azt hozták le, amit ő mondott nekik, így nincs bizalma a sajtóban. Annyit mégis elmondott, a gyilkosok azt mondták, meg akarják mutatni, hogy velük nem lehet packázni. Felrótták a sértettnek, hogy tiszteletlen volt a kocsmában, ám ezt nekünk szemtanúk cáfolták. Állítólag a család másokkal is végezni akart, halállistát készítettek.

Erről a listáról sok dövényi hallott, jó néhányan félnek emiatt. Attól tartanak, hogy Rocco kint lévő rokonai veszélyt jelenthetnek. Beszélik, hogy a férfi nem csak alkoholt, kábítószert is fogyasztott azon az éjszakán. 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.10.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »