Halállal fizetett, mert csak nézelődött az ékszerboltban

Halállal fizetett, mert csak nézelődött az ékszerboltban

Meggyilkoltak egy kínai szárazföldről érkezett turistát Hongkongban, miután egy ékszerboltban vita kerekedett arról, hogy neki és egy útitársának kötelező-e vásárolnia – számolt be a helyi média az esetről szerdán.

A városban vissza-visszatérő probléma, hogy az idegenvezetők az üzletektől kapott jutalék reményében, olykor fenyegetéssel igyekeznek rávenni a turistákat a vásárlásra, s a jelenségnek hatósági tiltással sem tudják elejét venni.

A legfrissebb, tragikusan végződött eset áldozatát, az 54 éves északkelet-kínai Miao Csu-csit egy ékszerüzlet előtt ütés érte a fején. Kórházba szállították, de többé nem tért magához. A rendőrség emberölés és nyilvános helyen elkövetett erőszak ügyében nyomoz.

Hírdetés

Kiderült:

Miao beleszólt egy olyan vitába, amely egy Csao nevű útitársa és idegenvezetőjük, valamint bolti alkalmazottak között pattant ki és fajult a tettlegességig. A templomlátogatás után ékszerboltba vitt Csao ugyanis nem akart vásárolni az idegenvezető és a bolti alkalmazottak unszolása ellenére. Miao Csao pártjára állt, ám négyen mindkettőjüket kilökdösték a boltból, és kint ökölharc alakult ki. Csao az incidenst kisebb sérülésekkel megúszta.

Hongkongban újra és újra konfliktusok áldozatai a kínai szárazföldről érkező turisták. Legutóbb tavasszal egy az utcákat járó, fiatalokból álló alkalmi maszkos „kommandó” bántalmazott turistákat, mert zavarta őket a jelenlétük, az, hogy az utcán
minduntalan batyuikba ütköznek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »