Halállal fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot

Halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot az ukrán Jobb Szektor szélsőséges nacionalista szervezet egyik aktivistája. A Youtube-ra két nappal ezelőtt feltöltött felvételen egy arcát eltakaró férfi látszik Beregszász táblájánál, a háttérben a Jobb Szektor zászlójával – írja a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A videót azóta a YouTube eltávolította, de a Kárpátalja.ma híroldalára felkerült egy fénykép, amelyet a felvételből vágtak ki.

Hírdetés

– Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok. Mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek – hangzott el a videóban a szélsőjobboldali aktivistától, aki ultimátumot adott, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A férfi végül náci karlendítéssel zárta le a videót.

Ez nem az első eset, amelynek során megfenyegetik a kárpátaljai magyarságot, mint ahogy lapunk is beszámolt róla, korábban névtelen levél érkezett „Magyar kutyák” megszólítással több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, köztük a magyar színháznak, a pedagógusszövetségnek és jótékonysági alapítványnak. Ebben felszólították a magyarokat, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz”, mondván, a közösségükre „nincs szüksége Ukrajnának!”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »