"Halálfélelmem volt, azonnal hazamennék Rióból"

"Halálfélelmem volt, azonnal hazamennék Rióból"

Nagyon kell vigyáznia annak, aki a riói olimpián elhagyja az elkerített verseny- vagy szálláshelyeket, de akkor is komoly problémák adódhatnak, amikor a kinti szurkolók, delegáltak, újságírók egyik helyszínről a másikra sietnek.

A brazil O Globo televízió egyik munkatársa további részleteket közölt arról a múlt vasárnap történt riói rablótámadásról, amelynek a közelében voltak az MTVA munkatársai is.

A repülőtérről a város felé tartó úton egy három kilométer hosszú alagúton is át kell haladnia annak, aki Rio de Janeiróba érkezik, itt történt a rablótámadás.

Az autós sor elején, keresztben megállt egy motorosbanda, fegyvert kaptak elő, mire mindenki kiszállt az autójából, és fejvesztve menekülni kezdett az ellenkező irányba. Pánikhangulat tört ki.

Mindeközben a banditák a levegőbe lövöldöztek, hogy még jobban ráijesszenek az emberekre.

A motorosok ezek után több autót kifosztottak. A helyszínre kommandósok érkeztek, de akkorra a bűnözők már elmenekültek.

Az O Globo több delegációtaggal is beszélt, és tőlük egyéb rémes történetekre is fény derült.

Hírdetés

Kedden a riói olimpiai falutól pár kilométerre fegyveresek kiraboltak egy benzinkutat, utána több tucat rendőr lepte el a helyszínt.

A városban a riói delegáció tagjai úgynevezett olimpiai sávokon közlekedhetnek – ez a magyarországi buszsávokhoz hasonlít –, és ezt a kivételezést a nagy dugókban ülő brazilok nehezen viselik el. A minap történt, hogy egy delegációt szállító autó elé váratlanul kihajtott egy fekete kocsi, mire a másik jármű felkenődött a szalagkorlátra.

Az egyik kajak-kenus helyszínre tartó buszon utazó stábtag arról számolt be, hogy a dugóban araszoló járműhöz a favelákban lakó gyerekek leszaladnak, és amit csak tudnak, lekaparnak a buszokról.

"Ha tehetném, már ma hazamennék innen. Halálfélelmem volt az alagútban. Eddig ötször voltam Rióban, de tíz percig, ha tetszett.
Ezek után viszont végleg lemondtam erről a szörnyű városról” – mondta a delegáció egyik sok kalandot megélt tagja.

Úgy tartják, a Copacabanára csak a legszükségesebbeket érdemes kivinni magunkkal. És hogy miért?

„Történt, hogy ott hagytuk a parton a törülközőnket, és mire visszaértünk, már nem volt ott. Aztán megláttuk, hogy 50 méterrel arrébb már a napozóknak árulták” – tette hozzá az olimpiai delegált.

(Origó nyomán)

Korábban írtuk:

Ennyire csapnivaló a közbiztonság az olimpia előtt álló Rióban

A TEK "olimpiai" jó tanácsa: tartson mindenki 4000 Ft-nyi brazil pénzt magánál, hogy sikeresen kirabolható legyen!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »