Halal szexshop nyílik a vahabita királyságban

Halal szexshop nyílik a vahabita királyságban

Mekkában az Iszlám vallás legszentebb helyiségeinek a közelében fog megnyílni az arab világ első szex shopja.


Idáig úgy tudtuk, hogy Szaúd-Arábia a “legkonzervatívabb” és “legvallásosabb” iszlám állam, ahol nincs helye a nyugati “erkölcstelenségnek”, minden a saria útmutatása alapján cselekednek az emberek. HA bűnbe esnek annak súlyos következményei is lehetnek, kövezés kézlevágás vagy akár lefejezés.

Noh most hogyis van ez ? Mi a halal és mi a haram?

Egy marokkói származású befektető még is engedélyt kapott, hogy a muszlimok szent városába szexshop boltot nyisson. Abd Al-Aziz Aouragh üzletember az első lehet az arab világban aki erotikus termékeket árulhat legálisan ráadásul a saria keretén belül. Azt, hogy a szigorú vallási feltételeknek, hogy felelt meg az üzletember az nem tudjuk, de bizonyos előírások betartásával hamarosan megnyithatja üzletét.

A muszlim törvények alapján az engedélyt olyan feltételekhez kötötték, hogy a termékek nem tartalmazhatnak disznó húst és alkoholt, illetve a pornó filmek is tiltólistára kerültek. Így kaphatta meg az üzlet a Halal igazolványt is.

Hírdetés

Azt már előre tudni lehet, hogy a szaúdi nők hoppon maradnak, ugyanis a szexshopban női örömöket fokozó termékek nem igen lesznek, kizárólag csak is olyan termékeket szabad árulni ami a férfiak vágyainak kielégítésére szolgál. Ezt “természetes” intézkedés a vahabita királyságban hiszen a nők élete annyira korlátozva van, hogy a szaúdi erkölcsrendészet pénzbüntetéssel vagy akár szabadságvesztéssel is sújthatja azokat a nőket akik nyilvános helyen “erkölcstelen” kinézető gyümölcsöt vagy zöldséget esznek , például banánt vagy uborkát. egyenlőre az is kérdéses, hogy a szaúdi nők betehetik e lábukat a boltba.

Hasonló halal szexshop 2013.-ban Törökországban nyitott meg először a térségben, ott is sikerült a vállalkozónak betartani a muszlim előírásokat.

‘Halal’ sex shop to open in Mecca: Holy Land of Islam.Muslim couples will be able to purchase a range of products to…

Posted by In the NOW on 2015. április 23.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »