„Halál Izraelre!” – Irán-Palesztina-mérkőzés Katarban

„Halál Izraelre!” – Irán-Palesztina-mérkőzés Katarban

Vasárnap rendezték meg a katari Education City Stadionban az Irán-Palesztina labdarúgó mérkőzést. A két nemzet válogatottja az Ázsia Kupa-selejtező keretében csapott össze. A mérkőzés mintegy 28 000 szurkoló előtt zajlott.

A mérkőzés előtt a katari, perzsa és palesztin szurkolók együtt éltették Palesztinát, valamint énekelték a palesztin himnuszt. A nemzeti himnusz alatt a játékosok egymást átkarolták.

A palesztin játékosok között akadtak olyanok is, akik a terrorállam bombázásaiban elvesztették családtagjaikat, de Muszad Al-Battat, a csapat szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy a tragédiák ellenére mindent bele fognak adni, hogy ezzel próbáljanak egy kis örömet szerezni a nehéz órákat átélő palesztin nép számára.

A kezdő sípszó előtt néma főhajtással tisztelegtek a zsidó agresszió következtében elhunyt palesztinok tömegei előtt, amelyet csak a "Szabadságot Palesztinának!" bekiabálások törtek meg.

Hírdetés

A mérkőzésen a perzsa szurkolók arab nyelven foglaltak állást Izrael ellen, s többször is skandálták, hogy "Halál Izraelre!".

A mérkőzést papírformának megfelelően Irán nyerte. A perzsák 4-1-re győztek a palesztinok ellen, de a legnagyobb üdvrivalgás mégis a palesztinok szépítőgóljánál esett. Tamer Seyam közelről fejelt az irániak hálójába, majd könnyekkel a szemében az ég felé mutatott.

(KG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »