Hálából befogadásáért az iszlám világbirodalom részévé tette volna Ausztriát egy nagy formátumú csecsen "fiú"

Terrorizmus vádjával tíz hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 18 éves csecsen származású fiút Ausztriában az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezethez való csatlakozás és terrorista cselekmény támogatása miatt.

A vád szerint a "fiú" a Facebook közösségi portálon szélsőséges nézeteket terjesztett.

A bíró az ítélet indoklásában elmondta: az elkövetéskor még 17 éves fiút befolyásolta az IÁ propagandája, a szervezet tagja is volt, azonban enyhítő körülményként értékelték, hogy beismerő vallomást tett és azóta rendes életvitelt folytat, festőnek tanul és korábbi barátaitól eltávolodott. Azonban az súlyosbította az ellene meghozott ítéletet, hogy hosszabb ideig és rendszeresen feltette a közösségi portálra az IÁ üzeneteit, s az egyikben azt írta, hogy a szervezet zászlaja hamarosan Bécsben is lobogni fog.

Hírdetés

A büntetlen előéletű fiú munkanélküli és a szüleinél él. A vád szerint radikális vallási nézeteket vallott és az volt a célja, hogy Ausztriát is az iszlám világbirodalom részévé tegye. Egy bécsi tüntetésen ismerkedett össze egy férfival, aki Németországban terjeszti az IÁ eszméit, a vád szerint vele arról is beszélt, hogy hol lehetne Bécsben bombát elhelyezni.

Az elítélt fiatal korára való tekintettel a tárgyalás a nyilvánosság kizárásával zajlott, az ítélet nem jogerős.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »