Hálaadó szentmisét mutattak be a felújított ceglédberceli plébániaépületért

Hálaadó szentmisét mutattak be a felújított ceglédberceli plébániaépületért

A Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázati támogatás felhasználásával teljes felújítást kapott a ceglédberceli plébánia épülete. A felújított épületet 2023. március 5-én, vasárnap Marton Zsolt váci megyéspüspök áldásával adták át a közösség részére.

A külső és belső felújítás célja az volt, hogy a ceglédberceli egyházközösség részére egy több funkcióra is használható közösségi tér alakuljon ki. 

A Magyar Falu Program keretében elnyert támogatás felhasználásával, valamint a Ceglédberceli Római Katolikus Egyházközség önerejének biztosításával az épület külső hőszigetelést kapott, és kicserélték a nyílászárókat is, ami új arculatot adott az épületnek. Ezenkívül 2,5 kW-os napelemes rendszer segíti az épület elektromos költségeinek csökkentését, és megújították a teljes elektromos hálózatot is. Az épület központi fűtésrendszere is átalakult, korszerű kondenzációs gázkazán biztosításával; felújították az épület vizesblokkját, és a lehetőségek kihasználásával még egy vizesblokkot alakítottak ki a közösségi funkció még szélesebb kihasználása érdekében. Kicserélték a plébánia teljes padlóburkolatát: új melegburkolatot kaptak az épület szobái, és megújult az előtér kőburkolata. Megvalósult továbbá az épület teljes körű festése és a belső nyílászárók mázolása.

Hírdetés

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Sasvári Balázs

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »