Hajrá Kaczynski: Merkel engedte be a „menekülteket”, viselje a következményeket!

Hajrá Kaczynski: Merkel engedte be a „menekülteket”, viselje a következményeket!

Az Európai Bizottság várhatóan júniusban eljárást indít azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek nem hajtják végre a 2015 őszén hozott tanácsi döntést, ami alapján Olaszországból és Görögországból kellene átvenni a tagállamoknak összesen 160 ezer betolakodót.

Ez az egyetlen olyan kötelező áttelepítésről szóló határozat, ami Magyarországot is érinti, 1294 főt kellene idén októberig ide telepíteni. Annak idején a magyar kormány a határozat ellen szavazott, de megvolt a minősített többség, és így az minden tagállamra kötelező. Az akkori, még egy másik párt által vezetett lengyel kormány is igennel szavazott.

Mivel Magyarország és Lengyelország eddig egyetlen főt sem fogadott be, ezért várhatóan e két tagállam ellen indul az ügyben hamarosan kötelezettségszegési eljárás, bár sok másik ország is hatalmas lemaradásban van.

Hírdetés

Jaroslaw Kaczynski, a most kormányzó lengyel párt elnöke azt mondta a lengyel közmédia egyik műsorában, hogy „Nem mi nyitottuk meg Európát a menekültek előtt, hanem Merkel asszony. A következményeket tehát Merkel asszonynak és Németországnak kell viselnie, nem pedig Lengyelországnak.”

Az EU történetének komoly válsága lehet még abból, ha néhány tagállam tudatosan szembe megy EU-s döntésekkel. Előbb-utóbb az EU bíróságára kerülhet az ügy, és ha azután sem tesznek lépéseket ezek az országok, az a szervezet működésképtelenségét jelenti majd.

(reuters)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »