Hajós visszavágott, nem bánja, hogy a TV2-nél van

Hajós visszavágott, nem bánja, hogy a TV2-nél van

Alig hagyta ott Friderikusz Sándor az TV2-t, máris nem érti, Hajós András miért van még ott. A zenész-műsorvezető válaszolt.

Sajátos erkölcsi érzékre vall, hogy Hajós András elvállalta a Sztárban sztár zsűrizését – vélte Friderikusz Sándor, aki az Indexnek adott nagyinterjúban tett a héten provokatív, élesebb kijelentéseket. A TV2-től a Vajna-féle hatalomátvétel után történtek miatt távozó Friderikusz szerint a filmügyi kormánybiztos vissza akarta őt hívni, de nemet mondott. A showman azzal a feltétellel vállalta volna, hogy kirúgják Kökény-Szalai Vivient, ő kap egy politikai műsort is, pluszba pedig jóval több pénzt, ha már arcvesztést vállalva visszamegy. Vajna szerinte csak mosolygott ezeken. Ugyanakkor a filmes mogulról mégsem nyilatkozott túl negatívan a tévés: szerinte a producer nem érti a jelenlegi politika természetét és „zsarnoki-zsákmányszerző működési mechanizmusát.” (Vajna kaszinóbizniszét látva ebben nem lehetünk olyan biztosak.)

Friderikusz érvei

Hírdetés

Vajnával szemben Till Attilával már jóval keményebb volt Friderikusz: szerinte Tilla privátban elmondta, hogy tűrhetetlen a kormánypárti befolyás, mégis a csatornánál maradt. Hajós Andrásról is hasonlóképp nyilatkozott: mint mondta, a zenész számottevő tévés tehetség, mégis elvállalta most a Sztárban sztár zsűrizését a kereskedelmi csatornánál. „Pedig manapság minimum egy-két érvvel többet tudna felsorakoztatni amellett, hogy a jelenlegi miniszterelnöknek is le kell mondania, hiszen biztosan Hajós sem ért egyet – hogy csak az utóbbi napok eseményeire utaljak – a kvótanépszavazás végeredményének arcátlan átértelmezésével, de a Népszabadság puccsszerű megsemmisítésével sem” – jelentette ki Friderikusz.

Sok pénzt keresek? Hát, bocsi!

Hajós most Facebook-oldalán vágott vissza. „Szopatsz, Sándor” – kérdezte írásában, mint írta, magándöntései vannak, magánritmusa, és hagyja békén mindenki az ötleteivel vagy azzal kapcsolatban, mit tehet ő. Mindenki tudja, hogy ő nem fideszes, és hogy mi a véleménye Orbán Viktorról, és nem tetszik neki a Tények, a Barátok közt és a Népszabadság bezáratása sem. „Nem fogom abbahagyni, csak mert budai kastélyokból leüzennek nekem. Üzenjetek át egymásnak, két utcára vagytok. Most a tv2-nél tudom a feladatomat végezni. Ez egy deal? Igen. Nem tetszik? Nem bánom. Olvassatok több Szun-Ce-t… (…) Ez a feladatom most, lakmusz vagyok. És közben sok pénzt keresek, és népszerű vagyok? Hát, bocsi, de ügyes vagyok. ” – üzente Hajós.

Hajós tanácsát megfogadva egy Szun-ce-idézettel zárjuk cikkünket: „A háború mindig a csalás útját járja. Így ha képesek vagyunk valamire, tegyünk úgy, mintha nem lennénk rá képesek; ha valamit felhasználunk, tegyünk úgy, mintha nem használnánk fel; ha közel vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy távol vagyunk; ha távol vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy közel vagyunk.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »