Hajós András morfondírozik

Hajós András morfondírozik

Hajós András felajánlaná egy szobáját egy kórházból kidobott betegnek. Nem tudja, megvalósítható-e a felajánlása, de meggyőződése: fontos, hogy a kilátástalanul rettegő emberek azt érezhessék, gondolnak rájuk.

Több tízezer magatehetetlen embert rúgtak, vagy rúgnak ki a napokban a koronavírus-járvány miatt a kórházak. A sokat bírált döntést a koronavírus-járvány kitörése óta a nyilvánosságot kerülő Kásler Miklós egészségügyi miniszter hozta. 

Hajós András zenész és televíziós műsorvezető erre a helyzetre reagált csütörtöki Facebook-posztjában. „Nem tudom, amit felajánlok, az megvalósítható-e, van-e gyakorlati értelme. De a szívem tudja, hogy ennek a felajánlásnak el kell hangzania. Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból“ – írta.

Hírdetés

A népszerű tévés megjegyezte, hogy nem ápoló, nem tudja, biztonságos-e ez a megoldás, el tud-e látni egy embert, de megpróbálná, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. 

„Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok” – morfondírozik. Szerinte ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak.

„Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül. Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés. De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni.”

Hajós: szeretetet nem Kínából kell rendelni


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »