Hajóbaleset: rémtörténeteket mesélnek a túlélők

Hajóbaleset: rémtörténeteket mesélnek a túlélők

Volt, akit az mentett meg, hogy a mentőöv közelében állt, más még el tudott úszni egy közeli hajóig. Borzalmas élményekről számolnak be a dunai hajóbaleset túlélői.

A koreai sajtó munkatársai már megérkeztek Budapestre, és beszéltek a dunai hajóbaleset több túlélőjével is. A Chosun című lap tudósítása szerint négy utast már csütörtök reggel kiengedtek a kórházból, és egy szállodában próbálják feldolgozni a történteket.

Az egyik 31 éves férfi, akiről azt írták, véresre sírta a szemét, és időnként zavartan mered a hotel előterének mennyezetére, a baleset idején éppen a fedélzeten készített fényképeket. Úgy emlékszik, legalább húszan voltak kint a levegőn, a többiek lent a kabinban. Már a sétahajózás vége felé jártak, amikor megtörtént a baleset.

„Egy hatalmas hajót láttam közeledni, de meg sem fordult a fejemben, hogy nekünk jön”

– mondta a férfi.

„Az ütközés után a hajónk pillanatok alatt elsüllyedt.

Hírdetés

Aki a fedélzeten volt, azonnal a vízbe zuhant, aki a kabinban, ki sem jutott már”

– mondta egy másik, 32 éves túlélő.

Az előbbi azt mondta, azért menekült meg, mert épp egy mentőöv mellett állt, és az utolsó erejével még éppen bele tudott kapaszkodni. A vízben még a mentőöv zsinórját oda tudta dobni egy társának is, így mindketten megmenekültek, de iszonyatos élményként számoltak be arról, ahogy

látták az emberek fejét fel-felbukkanni még a vízben. „A víz sodrása olyan erős volt, hogy a mentőegységek nem tudtak a sodródó emberek közelébe jutni”

– állította a 31 éves férfi.

Egy másik, 60 éves férfi úszni kezdett, és egy közeli hajó legénysége mentette ki a vízből. „Először kicsúszott a kezem, és elsodródtam, de kibírtam, amíg odajöttek értem” – mondta, és úgy látta, kaotikus volt a mentés, csak azokat tudták összegyűjteni, akik a mentőövekbe kapaszkodtak, vagy gyorsan egy másik hajóra jutottak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »