Hajnalban vitték el a 444 újságíróját

Hajnalban vitték el a 444 újságíróját

Nem jelent meg a bíróságon a 444 újságírója, Szily László, ezért hajnalban vezettette elő a rendőrség – derült ki az érintett beszámolójából. Először ráadásul azt sem mondták el neki, miről van szó, és csak később, már a Markó utcai bíróságon tudta meg, hogy Fásy Ádám lányának feljelentése miatt állították elő szerdán hajnali négykor.

Szilyt először a II. kerületi rendőrségre szállították, ahol elvették mindenét, köztük az övét és a cipőjét is. Előbb bezárták egy cellába, majd megbilincselték, és a tárgyalásra vitték. Már a 444 ügyvédjének érkezésekor derült ki számára: Fásy Zsüliett tett büntetőfeljelentést, amiért Szily még a Cinken beszámolt Pomper Tibor videójáról. Az exfocista ezen durva hangnemben reagált arra, hogy Fásy Ádám lánya elrappelte Majka számát, a Belehalokot. A tárgyaláson megjelenő Fásy Ádám és lánya nem akarták elhinni, hogy Szily valójában ironizált, nem pedig Pomperrel értett egyet.

Hírdetés

Itt aztán hiába hajlottak volna Szilyék a bocsánatkérésre, Fásy Zsüliett ebbe nem ment bele, mondván, már két év eltelt a történtek óta.

A bíró azért tovább próbálkozott, szünetet rendelve el, időt adva a békülésre. Erre azonban nem került sor, Fásy Ádám pedig úgy reagált Szily bátorító mosolyára:

Mit mosolyogsz, te köcsög?

Ezek után már nem vitatták meg, Szily mit mosolyog, inkább visszatértek a terembe, ahol a bírónő megrovásban részesítette az újságírót. Szilyék úgy látták, nem tényállításokat, hanem durva értékítéleteket mutattak be, ezért fellebbeztek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »