Hajmeresztő szövegekkel reklámoz az egyik leghíresebb doppingos

Hajmeresztő szövegekkel reklámoz az egyik leghíresebb doppingos

„Pozitív lett a tesztje” – Ben Johnson önmagát parodizálja egy igencsak áthallásos reklámvideóban.

Rettenetesen áthallásos mondatok szerepelnek abban a mobilapplikáció-reklámban, amelynek az 1988-ban a 100 méteres síkfutást megnyerő, majd olimpiai aranyérmétől megfosztott Ben Johnson a főszereplője.

Néhány idézet (szabad fordításban), amely elvileg a sportfogadós programra vonatkozik:

„Ha teljesítménynövelésről beszélünk, Ben Johnson tudja, mihez kell nyúlni”„Nagyon erős cucc”„Titkosan előállítva a villámgyors eredményekért”„Pozitív lett a tesztje sebességben és erőben, újra és újra”„Tele újdonságokkal, hogy tisztességtelen előnyhöz juttasson”

Hírdetés

Nyilván nem akármennyi pénzért vállalta mindezt a ma 55 éves kanadai sprinter, akinek a megítélése eddig sem volt túl pozitív – a sporttörténelem egyik legnagyobb doppingbotránya, s talán az olimpiák legütősebbike kötődik a nevéhez –, de most tulajdonképpen még mindezt ki is parodizálta.

Ben Johnsont a szöuli olimpián egy napig ünnepelték hősként a 100 méteres síkfutásban elért 9.79-es világcsúcsáért, aztán kiderült: doppingmintájában sztanozololt találtak. Aranyérme Carl Lewishoz került, két évre eltiltották, Kanada sportminisztere a nemzet szégyenének titulálta, s javasolta, költözzön vissza Jamaicába, ahol született.

A viccesnek szánt videóban a feliratokon és látványos megoldásokon túl érdemes figyelni a rejtettebb poénokra is: a csak „peremében létező” aranyéremre 0:09-nél vagy a banánra a súlyokon trónoló edző kezében 1:09-nél.

Ám nem mindenki nevet rajta: az ausztrál online fogadóiroda, a Sportsbet reklámját látva az ország antidopping-szövetsége közleményt adott ki, amelyben kifejezték nemtetszésüket, mivel a videó azt üzeni, hogy a doppingolás normális a sportban. Az ausztrál sportminiszter szerint pedig teljesen helytelen volt Johnsont és az ő történetét használni erre.

A cég persze nem akarja törölni a videót, s röhögnek a markukba, hiszen mindezzel csak még nagyobb reklámhoz jutnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »