Hajléktalantól lopott hátizsák robbant fel a körúton

Hajléktalantól lopott hátizsák robbant fel a körúton

Egy 16 éve az utcán élő hajléktalantól lophatták el azt a táskát, amiben a bomba volt.

Interjút adott a Borsnak az a hajléktalan, aki a Teréz körúton él 16 éve abban a kapualjban, ahol a szombat esti robbantás történt. 

Varga Pál a lapnak azt mondta, hogy három hónapja ellopták innen a hátitáskáját, ezt a rendőrök is tudják. Tőlük értesült arról, hogy a robbantó pont ugyanolyat használt. A férfi úgy véli, túl sok a véletlen egybe­esés.

„Az én hátizsákom, az én helyemen” – fogalmazott a hajléktalan.

A rendőrök először a robbantás másnapjának reggelén, három órán keresztül hallgatták ki a hajléktalan férfit, aki a robbantáskor egy hajléktalanszállón volt. Majd hétfőn és szerdán ismét, akkor DNS-mintát és ujjlenyomatot is vettek tőle. A lap szerint a DNS-mintáit a rendőrök feltehetően összevetik majd a robbantáshoz használt táska maradványaival.

A férfi ismét cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a robbantás napján elküldték volna őt a helyszínről. Mint mondta, már hetek óta nem evett, nagyon legyengült és a szociális munkások kérésére hajléktalanszállóra költözött, ahol a tévében látta, hogy mi történt a „lakóhelyén”. Olyan rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Varga Pál jól ismerte a két rendőrt, gyakran elbeszélgettek vele.

Nagy erőkkel keresik a robbantót

A VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. Állapotuk szerencsére folyamatosan javul, és a súlyosan sérült nő is elhagyhatta szerdán az intenzív osztályt.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve. Szakértők szerint a robbantó profi munkát végzett.

Napokkal a támadás után az is kiderült, hogy a férfi a robbantást követően eldobta halászsapkáját, és a fehér sportcipőjét is lecserélte, továbbá nekiment az egyik szórakozóhely biztonsági emberének, akitől magyarul kért elnézését. Időközben pedig az a koronatanú is jelentkezett, aki a robbantásról készült felvételen a detonáció előtti másodpercben balról előzte meg a rendőröket.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »