Hajléktalan férfit vert meg egy nagyszebeni rendõr, mert az illetõ nem viselt maszkot

Hajléktalan férfit vert meg egy nagyszebeni rendõr, mert az illetõ nem viselt maszkot

Egy nagyszebeni helyi rendőr megütött és földre lökött egy hajléktalan férfit az utcán Nagyszeben belvárosában. Szemtanúk szerint a helyi rendőr azért támadott rá a férfira, mert az nem viselt védőmaszkot.

Az incidens szombat délután történt.

Hírdetés

„A rendőr ismét leütötte a férfit. Megállítottam a kocsit, és odamentem, hogy megkérdezzem, milyen törvényt alkalmaz, amikor így jár el” – írta a Turnul Sfatului helyi portálnak egy szemtanú. A tanú szerint a hajléktalan férfi feltehetően részeg volt, mert miután felkelt, a rendőr felé indult, a tanú azonban megállította, adott neki néhány védőmaszkot, és mondta neki, hogy hagyja békén a rendőrt. „Amikor néhány taxis is kiszállt az autójából, a helyi rendőr gyorsan eltűnt a környékről, átkelt az utcán az Astra Parkba” – írta az agresszió szemtanúja. Felháborította az erőszak, amelyet a helyi rendőr alkalmazott, és alaptalannak minősítette.

A nagyszebeni városháza képviselői hétfőn közölték álláspontjukat a portállal, miszerint „a helyi rendőr által megvert koldus köztudottan erőszakos”, és hogy az incidens egy „nem kívánt és szerencsétlen esemény”.

Nem ez az első eset, hogy a nagyszebeni helyi rendőrséget indokolatlan erőszakkal vádolják. Egy évvel ezelőtt egy 36 éves férfi panaszkodott, hogy két helyi rendőr megverte. Az ügynek nem lett folytatása, mert a helyi rendőrség nem biztosított hozzáférést a vádakat alátámasztó videófelvételekhez. (turnulsfatului.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »