Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott holokauszt “botlatóköveket”

Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott holokauszt “botlatóköveket”

Szeptember elején Gunter Demnig német szobrász 10 magyar városban helyezett el a zsidó holokausztra emlékeztető botlatóköveket, így Hajdúszoboszlón is.

A Kibic Magazinnak az egyik áldozat családjának leszármazottja, Faluvégi Katalin felháborodott beszámolót írt, miszerint a családja munkaszolgálaton vagy Auschwitzban elpusztult négy tagjára emlékeztető botlatóköveket megrongálták.

Faluvégi Katalint arról tájékoztatták, hogy az átadást követő nap hajnalán a rézlapokat szétverték. A gyanúsítgatásuk szerint az elkövető az az idős férfi lehetett, aki a botlatókövek átadására szóló meghívást még augusztusban méltatlankodva visszautasította, mondván az ő háza előtt nem lesz semmi ilyesmi.

Hírdetés

„Szavakat nem találok, azt érzem, a rokonaimat újra megölték” – írja Faluvégi Katalin, aki a történtek után megkereste a szobrászt, a rabbit, és az alpolgármestert, aki arról tájékoztatta, hogy „már megtették az első lépéseket”.

A hajdúszoboszlói önkormányzat az Index megkeresésére azt közölte, a botlatókövek helyreállításában – ami már folyamatban van – minden segítséget megadnak a családnak.

Az Index megkereste a hajdúszoboszlói rendőrséget is, ahonnan azonban azt a választ kaptuk, hogy ők nem kaptak sem bejelentést, sem feljelentést az ügyben.

(Index nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »