Hajdúbagos alpolgámestere: ezért léptem ki a Jobbikból

Kocsis Zsolt megyei képviselő és alpolgármster kipakol. Szerinte a párt nem csak levetkőzte radikalizmusát, de elűzi azokat, akik a legtöbbet tettek a sikerekért.

Kocsis Zsolt Hajdú- Bihar megyei képviselő, Hajdúbagos alpolgármestere június végén kilépett a Jobbikból amit hosszú időn keresztül titkolni próbált a párt. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy valami feszültség lehet a megyei Jobbik és volt képviselője között ugyanis a párt Hajdúbagoson jelöltet állított Kocsissal szemben.

A június ötödikén rendezett megyei választmányon a megyei vezetés ellen intézett bizalmatlansági indítványról végül is nem szavaztak. Mi volt az oka hogy nem tették fel napirendre a beadványt?

– A megyei választmány létszámának egyharmadát nem érte el az aláírók száma Kulcsár Gergely szerint. Éppen ezért a bizalmatlansági indítványt nem lehetett megtárgyalni, illetve napirendre venni. Bár Szabó Gábor úgy nyilatkozott, hogy következő választmányi ülésre pótolni szükséges aláírókat, és akkor tárgyalhatja a választmány. Személyes véleményem az, hogy nem volt bátorsága megmérettetnie magát. Aggályos, hogy soha nem kaptuk meg a megyei alapszervezetek listáját, hiába kezdeményeztük azt Kulcsár Gergelynél, és így nem tudtuk, hogy mennyi a valós létszáma a megyei választmánynak, vagyis hány alapszervezet működik a megyében. Annak ellenére, hogy ezt a problémát jeleztük Sneider Tamás alelnök úrnak, aki elmondta, hogy ilyen nem létezik, hogy kérésre az elnök ne adja ki a megyei választmány tagjainak listáját.

Én magam nem vagyok biztos abban, hogy a szabályoknak megfelelt a választmány tagjainak delegálása. Mindenképpen szembetűnő, hogy az előző választmányi üléshez képest megduplázódott a delegáltak száma, amit a folyamatos lemorzsolódás  nem tesz érthetővé, annak ellentmond. Azt mindenképpen érdemes lett volna figyelembe venni, hogy amikor az aláírások összegyűltek, akkor  az utolsó választmány létszámához képest majdnem 50 %-ot is elérte a támogatottsága az indítványnak. De akkor Kulcsárék a szabályokat felrúgva nem hívták össze a választmányt.

A bizalmatlansági indítványon kívül mi vezetett oda, hogy vállalhatatlanná vált a Jobbik számodra?

– Mindenekelőtt szögezzük le azt, hogy Jobbik maga, vagyis az elv, amin elindult számomra mind a mai napig, támogatandó. Nekem, nem a Jobbik eredeti céljainak megfogalmazásával, és irányvonalával van problémám, hanem, a Jobbikot irányító (befolyásoló) emberekkel, akik elfelejtették azt, hogy a nemzetünk megmentése és a politikusbűnözők kitakarítása volt a célunk.  Számomra, elfogadhatatlan az, hogy a gárdát tudatosan tönkre tették, mert már túl kényelmetlen lett számukra. Elfogadhatatlan az, hogy a Jobbik levetkőzte a radikalizmust, miközben az ország választópolgárainak jelentős része egyetértett azzal, amit valamikor a Jobbik a programjában megfogalmazott, annak radikalizmusával együtt. Láthatóan a Jobbik letért arról az útról amin közösen elindultunk.

Kit,  kiket tart felelősnek a Jobbik lezüllesztésében és besimulásában?

Szabó Gábort, mert a Jobbikon  belül mindenkit tudja, hogy ő az aki irányítja a pártot. Vona Gábor csak kirakatember, semmi más.

Hírdetés

Mi volt a párt vezetésének a reakciója a kilépéssel kapcsolatosan?

– Mind a mai napig hivatalosan semmilyen megkeresést nem kaptam, sem választ arra, hogy én és az alapszervezetünk, két alelnöke egy tagja és én mint elnöke egységesen kértük a pártból való kilépésünket, tagsági viszonyunk megszüntetését június hónapban. A kilépési szándékunkat indokoltuk is. Mint ahogyan a megyei elnökségi pozícióm lemondásánál is, a kilépésem is reakció nélkül marad. Szerintem minden egyes nemzeti radikális távozásának örülnek odafent.

Hogyan látja a Jobbik néppárttá való átalakulását, és az újszerű kampányát?

– Számomra teljesen megdöbbentő volt az, amikor Vona Gábor kijelentette, hogy vetkőzzük le a radikalizmust. A Jobbik radikalizmusával tűnt ki a többi párt közül és a választók ezért támogatták. Az pedig, hogy váljunk néppárttá, számomra teljes mértékben elfogadhatatlan. Már csak azért is, mert mind a mai napig vannak olyan emberek, akik akár a gárdában való részvételük miatt, vagy akár csak azért, mert fölvállaltak politikusként is olyan dolgokat, amit a Jobbik értékrendje tükrözött, ma is büntetőeljárás alatt állnak. Sokan, sokat kockáztattak azért, hogy a Jobbik a radikalizmust hirdetve bekerülhessen a parlamentbe, és ezeknek az embereknek fordított hátat a Jobbik vezetése. Ők még mindig a bíróságokat járják, vállalva ennek következményeit. A Jobbik elitje pedig haszonélvezője ezen áldozatkész emberek kitartásának.

Lesz-e tovább politikai jövő a Jobbikon kívül?

– Jelen pillanatban számomra elképzelhetetlen az, hogy bármilyen pártban szerepet vállaljak, a további munkámat csakis függetlenként tudom elképzelni, de a nemzetmentő munkát továbbra is folytatni kell, olyan emberekkel, akiknek a szívük most is ott van ahol 2010 előtt. Számomra az olyan emberek elfogadhatatlanok, akik az egyéni boldogulásukat előtérbe helyezik az általunk képviselt eszméknek hátat fordítva. Elmondhatom, most már mint kívülálló személy, hogy ezen tendencia, amiről beszélek, nagy általánosságban jellemző a Jobbikra. Sajnos, azt látom, hogy tiszta szívvel küzdő és az országért tenni akaró emberek, (mondhatjuk őket radikálisoknak) elhagyják a pártot, vagy egyszerűen leépítik őket, és így esélyét sem látom annak, hogy ebben az országban lesz radikális változás.

Mi történt a hajdúbagosi szervezettel? A Jobbik azt állítja, hogy van a településen szervezet csak nem aktív!

– A hajdúbagosi szervezet tagjai egységesen úgy döntöttek, hogy a Jobbikból kilépnek és a szervezetet feloszlatják. Ez akkor is így van ha a ez nem tetszik a párt vezetésének.

Hogyan éli meg, hogy a Jobbik Önnel szemben  polgármester-jelöltet állított Hajdúbagoson?

Sajnos ezen a dolgon nevetni kellene, hiszen, a településünkön élő emberek tisztában vannak azzal, hogy a Jobbikot ki és kik fémjelezték.  Nevetni azért nincs kedvünk, mert itt is visszatükröződik az a Jobbik vezetésére jellemző viselkedésminta, hogy azokat az embereket támadják a legjobban, akik rengeteget tettek azért, hogy a Jobbik parlamentbe kerüljön. Amikor ezek az emberek az igazságot kimondva kikerülnek a pártból, egyes jobbikos pártkatonák még beléjük próbálnak rúgni. Nekik csak annyit szeretnék üzenni, klasszikust idézve, hogy „az igazság szabaddá tesz”

magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »