Hajdú Péter és a szép családi szokások

Hajdú Péter és a szép családi szokások

Mondják: kutyákkal, gyerekekkel mindent el lehet adni. Ez lebeghetett Hajdú Péter szeme előtt is, így új, ATV-s műsorának elején (Esti Frizbi Hajdú Péterrel) visszatérően a „felvágott nyelvű szak­értőkkel”, három kislánnyal beszélget. Ők kellenek ahhoz is, hogy látványosabban kijöjjön, mi olyan zavaró a stílusában: a faarc és a géphang még riasztóbb, amikor gyerekekkel szemben gyakorolja. Ráadásul olykor mintha még haragudna is rájuk: szigorúan néz, felcsattan, s közben olyanokat kérdezget, hogy mit gondolnak Alekosz csajozási módszereiről, valamint Trump bácsi és Clinton néni küzdelméről. Rettegünk, mikor Bill bácsira is kitér, de Monica néniig szerencsére már nem mennek el a kérdések.

Hajdú korunk hőse: a show-man, aki büszkén meséli, hogy Mesterházyval és Rogánnal is jóban van, és aki baráti csevejt folytat Orbán Viktorral, majd a 168 Órának erősködik, hogy ez nem politikai interjú. Leginkább tévés személyiségnek lehetne nevezni, a bulvárosított közélet tökéletes reprezentánsának. Ő csak jóban szeretne lenni mindenkivel: amikor interjút készít, úgy érezzük, egyúttal a leendő baráti találkozókat szervezi le. Így volt ez az október 30-ai adásban is: Gesztesi Károllyal hosszan beszéltek személyes jó viszonyukról, Kis Grófótól pedig ártatlanul megkérdezte, mi lenne, ha ellátogatna hozzájuk.

Hírdetés

Kétségtelen viszont, hogy Hajdú szakmailag is ellentmondásos figura. Miközben képes rácsodálkozni, hogy a csóró a cigány nyelvből jött, Gesztesinek mégiscsak egész találó kérdéseket tesz fel. (Értékesebb beszélgetés is ez depresszióról, még Aranyra és Karinthyra is hivatkoznak!) Felesleges tagadni, Hajdú tud interjút készíteni. A beszélgetéseknek van eleje, közepe, vége, és a műsorvezető képes elvinni az érdekesebb témák felé a társalgást. Ilyen volt Kis Grófónál és édesapjánál a hagyományos (cigány) családmodellről való fejtegetés: a bulvársajtó fel is kapta aztán, hogy a mulatós sztároknak különös elképzeléseik vannak a női egyenjogúságról. Ugyanakkor Hajdú ellentmondásossága itt is előjön: szinte már erőszakosan próbálja kiszedni belőlük, hogy szerintük a nőnek a konyhában-e a helye, de aztán arra már nem kérdez rá, jól van-e ez így. Sőt, nyugtázza, „ez egy szép család, szép szokások vannak”. Eközben a műsor elején még el akarta ítéltetni a kislányokkal Ale­kosz primitív csajozási elképzeléseit. Lehetne ezt is következetesebben.

(Esti Frizbi Hajdú Péterrel, ATV, október 30.)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »