Haider halálán viccelődött egy osztrák humorista

Haider halálán viccelődött egy osztrák humorista

Az FPÖ korábbi sikeres vezetője tíz évvel ezelőtt halt meg egy autóbalesetben. Sokan megemlékeztek a tragédiáról, mások gúnyolódtak rajta.

Jörg Haider, az FPÖ korábbi vezetője 2008-ban az október tizedikéről tizenegyedikére virradó éjjelen egy autóbalesetben halt meg. Emiatt az FPÖ több megemlékezést is tartott, Haider sírjánál Heinz-Christian Strache is lerótta tiszteletét.

Florian Scheuba humorista azonban más módját választotta a megemlékezésnek.

– írta a Twitteren.

A bejegyzés egyértelmű utalás Haider halálára, ami különösen akkor egyértelmű, ha hozzátesszük, hogy mit mondott Gerhard Dörfer, amikor bejelentette a politikus halálát.

Hírdetés

– mondta akkor Dörfer, aki azóta Karintia tartomány miniszterelnöke lett.

A bejegyzésen sokan felháborodtak, homofób hullagyalázásnak tekintik a viccelődést. Az OE24 cikke szerint sok olyan ember is megbotránkozott a morbid viccen, aki saját bevallása szerint sosem szavazott az FPÖ-re.

Jörg Haider 1986 és 2000 között vezette az FPÖ-t, 1989 és 1991 között, valamint 1999-től haláláig Karintia kormányzója volt. 2005-ben kilépett a Szabadságpártból és megalapította a Szövetség Ausztria Jövőjéért nevű pártot (BZÖ). Az FPÖ a mostani sikerei előtt utoljára Haider idejében volt igazán népszerű. Jörg Haider kifejezetten nemzetiségellenes volt, a magyarokkal kapcsolatban is tett negatív megjegyzéseket.

Pörge Béla – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »