Hagyományos őszi családi nap a Szőgyéni Tájház és Régészeti Múzeum portáján

Hagyományos őszi családi nap a Szőgyéni Tájház és Régészeti Múzeum portáján

Az érsekújvári székhelyű Thain János Múzeum mellett tizennyolc éve Szőgyénben működő Tájház és Régészeti Múzeum intézménye az idei évben is meghirdette a Tök Jó Nap néven elhíresült őszi rendezvényt, mely minden korosztályt megszólítva vidám hangulatot biztosított kicsiknek és nagyoknak.

Svajcer Edina és Baracska Árpád, a tájház házigazdái ezúttal is vidám programokkal várták vendégeiket, akiket a kedvezőtlen időjárás sem riasztott el a rendkívüli szórakozási lehetőségtől.

A gyerekek nagy lelkesedéssel fogadták a Győrből érkező Állatságok Állatbemutatót, ahol nem csak megsimogathatták a kis állatokat, de sok mindent megtudtak rendkívüli tulajdonságaikról.

 

 

A játékos vidám szórakozásról az Udvardról érkezett Száraz család népi játékai gondoskodtak, ahol a legkisebbek is kipróbálták ügyességüket.

A töklámpás készítése ugyancsak népszerű volt, majd az Új Pajta épülete meleggel várta az udvarról érkezőket.

Hírdetés

 

 

A Tájház mellett működő Alkotóműhely foglalkoztatói az őszt idéző kézműveségekkel fogadták az érkezőket, melyhez a meleg tea és a sült tök is társult.

Befejezésül az esti órákban a Fifti – Fifti duó időutazásra hívta a Cseh Tamás dalait kedvelő közönséget.

 

 

A rendezvény támogatói: Szőgyén Község Önkormányzata, Kult Minor, Nyitra Megye Önkormányzata, Szőgyén Jövője Közalapítvány, Pató Pál étterem és a helyi gazdák.

Fotók: Berényi Kornélia
(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »