Hadüzenet és háború: házkutatást tartottak Lázár János barátjánál

Hadüzenet és háború: házkutatást tartottak Lázár János barátjánál

„Spéder Zoltán a barátom, és a jövőben is az marad, minden támadást ki fog védeni és túl fog élni” – mondta Lázár János miután a kormányhű média össztüzet zúdított az FHB elnökeként és az Index.hu tulajdonosaként is közismert milliárdosra.

Korábban azt mondta Lázár, hogy Spéderrel kapcsolatban, hogy „barátom volt a jóban, barátom lesz a rosszban is”. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda január 11-én csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást – közölte a Magyar Nemzettel az ORFK. Eközben az mno.hu ma délután arról írt, hogy adathordozókat foglaltak le és házkutatást tartottak szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az FHB-csoportnál és Spéder Zoltán egyes érdekeltségeinél.

Napok óta karaktergyilkos propagandát fejt ki a Habony Árpád által tulajdonolt 888.hu az Andy Vajna-féle TV2 is, a sajtótermékek alighanem hadat üzentek a szintén médiatulajdonos Spédernek

A Matolcsy György által igazgatott Magyar Nemzeti Bank közleményt adott ki, melyben jelezték: 105 millió forintra megbüntetik a Spéder által elnökölt FHB-t, és személyi felelősségrevonási eljárást is indítottak, mert a bank félrevezette kötvényeseit.

Hírdetés

Nem is Spdernek, hanem Lázárnak üzentek hadat?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter biztos abban, hogy a mostani hatósági ellenőrzések nem találnak majd semmi terhelőt. Egyébként Lázár szerint nem komolyak azok a sajtóhírek, melyek szerint Orbán Viktor neki üzent Spéder támadásával. Egész pontosan azt mondta, hogy „nem olyan embernek ismerem, mint aki üzengetne.”

Az eddig kormányközelinek tartott nagyvállalkozó pozíciója korábban megingathatatlannak látszott, Spéder Zoltán bankár-nagyvállalkozó és Index-tulajdonos egyik bizalmasának cége is részesedést szerzett a Magyar Posta pénzszállító cégében is. Spéder az elmúlt években élvezte Orbán támogatását, ő vezényelte a takarékintegrációt, valamint a posta és az általa elnökölt FHB bank közeledését

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »