Haditudósítás az ostromgyűrűbe zárt Aleppoból

A körbezárt vahabita terroristák a lakónegyedeket támadják Aleppoban. Az Orosz Légierő  a terroristák tartálykocsijait zúzta szét Nyugat-Aleppoban.

Tegnap hajnalban a “Fatah Al-Halab” nevű, Al-Nuszra vezetésű hadműveleti központ irányítása alá tartozó terrorista szervezetek (Al-Nuszra, Iszlám Front/Harakat Ahrar Al-Sham, FSA csoportok, Harakat Nur Al-Din Al-Zinki) támadást indítottak Aleppon belül a Szíriai Arab Hadsereggel összehangoltan együttműködő kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) állásai ellen a Castello főútvonaltól délre a Shejkh Makszud kerületben és a kormányerők ellenőrizte nyugati negyedek ellen, ahol a polgári lakosság zöme összezsúfolódott a megszállók elől menekülve.

A vahabita terroristák támadásának célpontjai: az Aleppoi óváros (a Citadella), nyugati kerületek (Al-Furkan, Szukk Al-Hal és Akkabeh). A támadások áldozatai nagyobb részben a kormányerők ellenőrzése alatt álló kerületekben élő polgári lakosság. Egyedül Al-Furkanban száznál több ember halt meg és 300 sebesült meg ma. A terroristák nem tudják elérni katonai céljaikat, mert nem voltak képesek áttörni a hadsereg és szövetségesei arcvonalait a sűrűn lakott kerületekben.

A polgári lakosság ellenben szenved a vahabita terroristák támadásaitól, akik aknavető gránátokkal, gáztartályokkal és sorozatvető rakétákkal lövik bosszúból a lakónegyedeket, mert bezárult a blokád a város körül. Északon a Tigris Alakulatok ellenőrzik Al-Mallaht és Tell Dzsabendzsat, miközben a hadsereg tüzérsége folyamatosan lövi az Al-Castello főutat.

Orosz katonai repülőgépek szétzúzzák a terroristák tartálykocsijait Nyugat-Aleppoban

Hírdetés

Olajszállító tartálykocsik tucatjai semmisültek meg és rongálódtak meg helyrehozhatatlanul a Darat Izzat és Termanint összekötő úton, az észak-szíriai Aleppo városától nyugatra fekvő külterületen.

A pusztító támadást orosz vadászbombázók hajtották végre, miután felderítő repülőgépek észlelték a menetoszlopot, amely az ISIS terrorszervezet által megszállt térségből tartott Aleppo városának a vahabita terroristák (a nyugati és török sajtó szerint “mérsékelt felkelők”) uralma alatt lévő negyedeibe.

“Iszlamista fegyveresek”, közöttük al Al-Kaida frakció, Dzsabhat Al-Nuszra, jelenleg csapdába estek miután a Szíriai Arab Hadsereg elvágta a Castello főutat, amely az egyetlen utánpótlási vonal volt a vahabita megszállás alatt lévő kerületekhez Aleppo városában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »