Haditudósítás az Iszlám Állam elleni háborúról

Haditudósítás az Iszlám Állam elleni háborúról

A Szíriai Arab Hadsereg válaszcsapást mért az ISIS terrorszervezetre Deir Ezzorban, a takfiristák újból elfoglalta a Szfaijeh olajmezőt.

A Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály, 137. Gépesített Dandára válaszcsapást mért az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terrorszervezetre vasárnap Deir Ezzor városában, miután az elmúlt héten visszaverte a megszállók legutóbbi offenzíváját.

A Szíriai Arab Hadsereg 137. Dandára (Liwa #137) az “Iszlám Állam” nevű terrorentitás fő lőszerraktárának lerombolásával kezdte a napot a Panoráma körzetben, délnyugatra Deir Ezzor városától, pusztító erejű irányított páncéltörő rakétákat felhasználva a terroristák létesítményének megsemmisítésére.

Az “Iszlám Állam” lőszerraktárának lerombolását követően a Liwa #137 egy másik zászlóalja két alagutat ásott az Ipari negyed terroristák által megszállt területe alá.

Ezeket az alagutakat robbanóanyagokkal töltötték meg, amelyeket a szíriai katonák vasárnap délután detonáltak, likvidálva ezzel az “Iszlám Állam” terroristáit és megsemmisítve a megszállók vezetési pontját.

A Szíriai Arab Hadsereg becslései szerint Deir Ezzorban megközelítőleg húsz ISIS terrorista halt meg az alagút robbantások során.

Az ISIS terrorszervezet elfoglalta a Szfaijeh olajmezőt délre a Tabaka légi bázistól

Hírdetés

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei el tudták foglalni a Szfaijeh olajmezőt és ellenőrző pontot a Szíriai Fegyveres Erők ellen vívott harcban, közölte a terrorentitás az egyik közösségi média felületén.

Hétfőn korán reggel az ISIS nagy erejű ellenoffenzívába kezdett, hogy megszállja a kormányerők kezére jutott területeket a Thawra olajmezőkön.

A Szfaijeh mező majdnem húsz kilométerre fekszik délre az Al-Tabaka légi bázistól, amelyet a hadsereg 2014 augusztusában vesztett el.

A Szíriai Arab Hadsereg új támadást indított a Thawrah olajmező felszabadítására Nyugat-Rakkaban

Alig 12 órával azután, hogy az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet visszafoglalta az Al-Thawrah olajmezőt, a Szíriai Fegyveres Erők újabb támadást indítottak ennek a kiemelten fontos helyszínnek a felszabadítására a Szukhana-Tabaka országút mentén.

A Szíriai Fegyveres Erők, a Szíriai Tengerészgyalogsággal és a Sivatagi Sólymok Dandárral az élen az ISIS terroristákra kilőtt tüzérségi rakéták és aknavető gránátok sorozatával kezdték támadásukat a Thawrah olajmezőn.

A tüzérségi előkészítést követően, egy hétfő reggeli rövid összecsapás után a Szíriai Fegyveres Erők szárazföldi támadást kezdtek az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyveresei ellen a Thawrah olajmezőn.

Az összecsapások még mindig zajlanak a Szíriai Fegyveres Erők és az ISIS fegyveresei között a Thawrah olajmező déli oldalán.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »