Haditudósítás Aleppo tartományból

Szerdán délután a Szíriai Arab Hadsereg egy terjedelmes menetoszlopa érkezett meg Aleppo tartomány déli részébe azért, hogy részt vegyen a nagyméretű offenzívában, amelynek célja, hogy elfoglalják az Idleb tartomány északkeleti határán ellenséges megszállás alatt maradt falvakat. Tal Al-Ejsz magaslat megszerzéséért is megindul a kormányerők offenzívája.

A Szíriai Arab Hadsereg erősítései megérkeztek Aleppo tartomány déli területére

Videó felvételek megerősítik, hogy a Szíriai Arab Hadsereg beérkezését erre a törékeny arcvonalra, miután az Iráni Hadsereg 65. Ejtőernyős Dandárának személyi állománya és az Iráni Forradalmi Gárda egységei kedden bevonultak Al-Hader városba.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi és rakéta fedezetet fog biztosítani a Hezbollah, az Iráni Forradalmi Gárda és iraki paramilitáris egységek katonáinak, akik megrohamozzák Tal Al-Ejszt az elkövetkező órákban.

Egy Aleppo tartományi katonai forrás szerint a 4. Gépesített Hadosztály 154. Dandára már Al-Hader városban van, de nem fognak rész venni a Tal Al-Ejszben zajló harcokban, hanem Khan Tuman közelében összpontosítják őket. A korábbi nyilatkozatok alapján, a kormányerők és szövetségeseik ma várhatóan megtámadják a megszálló vahhabita fegyvereseket; ezzel el fognak kezdődni a Dél-Aleppoban bejelentett hadműveleteik.

Harcok Tal Al-Ejszért

Hírdetés

A Tal Al-Ejsz startégiai magaslatáért és településéért vívott csatát széles körben hibásan tudósították szerdán, a pontos harctéri források hiánya miatt ezen a frontvonalon.

Az Al-Masdar News hírújság kapcsolatba lépett az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) katonáival annak érdekében, hogy hogy pontos beszámolóhoz jusson a Dél-Aleppoban lévő hadszíntér mai helyzetéről.

Az Iráni Forradalmi Gárda egyik katonája cáfolta, hogy a Szíriai Fegyveres Erők mára teljesen ellenőrzésük alá vonták Tal Al-Ejszt.

Hozzátette, hogy nem szárazföldi erők rohamozták meg a térséget, a kormánypárti közösségi média források korai jelentései ellenére, amelyek már állították, hogy Tal Al-Ejsz a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt volt.

A továbbiakban, a vahhabita fegyveresek Tal Al-Ejszből történő kivonulásáról szóló jelentések valósak voltak; azonban átmenetileg húzódtak vissza a Hezbollah és az Iráni Forradalmi Gárda kemény tűzcsapásai után.

Mostanáig Tal Al-Ejsz stratégiai magaslata nem került a kormányerők ellenőrzése alá.

Az Al-Masdar News hírújság szerkesztősége bocsánatot kér a Tal Al-Ejsz helyzetéről szóló hibás tudósításért; ezt a legutóbbi beszámolót megerősítették az Iráni Forradalmi Gárda fronvonalban lévő katonái.

Orientalista.hu – Szíriai Aarab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »