Hadi helyzet Szíriában – A Török Hadsereg tüzet nyitott a Szíriai Arab Hadsereg állásaira

Hadi helyzet Szíriában – A Török Hadsereg tüzet nyitott a Szíriai Arab Hadsereg állásaira

A Török Hadsereg tűz alá vonta a Szíriai Arab Hadsereg állásait Bir Issza település közelében, Al-Rakka tartomány északi részén. Helyi kurd források szerint több szíriai katona megsebesült és három gépjármű kiégett az incidensben, ami december 29-én történt.

Ugyanazon a napon a kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erőkhöz” (SDF) közel álló források arról számoltak be, hogy az SDF milíciái megsemmisítették a Török Hadsereg egy járművét és megöltek három személyt ugyanabban a térségben.

Az említett fejlemények ellenére a térségben a helyzet viszonylag nyugalmas maradt, köszönhetően a Moszkva és az Ankara között megkötött fegyverszüneti megállapodásnak. Habár ha az ilyen incidensek folytatódnak, akkor Északkelet-Szíria újra konfliktus ütköző zónájává válhat.

Az orosz fél szerint az egyik destabilizáló tényező a kurd szeparatistáknak nyújtott közvetlen támogatás az Eufrátesz-folyó keleti partján. A témával Szergej Lavrov orosz külügyminiszter foglalkozott az iráni külügyminiszter, Mohamma Dzsavad Zariffal folytatott tárgyalásait követően december 30-án.

Hírdetés

Délkelet-Idleb területén a Hajat Tahrir Al-Sahm vahhabita terrorista koalíció és szövetségesei elleni harcok után a Szíriai Arab Hadsereg biztosította Al-Halba települést. A szíriai kormánycsapatok elleni harcokban történt visszaszorulásukat követően a megszálló militáns csoportok újracsoportosítják erőiket és szponzoraik révén feltöltik készleteiket. Ezenkívül a hadsereg jelenleg nem hajt végre nagyobb támadó hadműveletet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

 

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »