Hadi helyzet A szír-török határmentén

Hadi helyzet A szír-török határmentén

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei az utóbbi két napban több hadászatilag fontos magaslatot foglaltak el Lattakia tartomány északi területén a török határ mentén.

A műveletek célja nagyobb szakaszon lezárni a határt és megsemmisíteni az Al-Kaida és más terrorszervezetek kontingenseit és az ország területére illegálisan belépett fegyveres csoportokat, akiket a török kormány támogat.

Nem rég Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szouriji) teljesen ellenőrzésük alá vonták Katf Zijarah magaslati települést a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad) miután kemény harcokat vívtak az Al-Kaida (Al-Nuszra Front), az FSA Liwa Szukkur Al-Ghaab és a Harakat Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezetek

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők Kabani és Katf Al-Ghadder helységeket támadják, a harcok még zajlanak.

A Szíriai Arab Hadsereg több magaslati pontot foglalt el a török határon: a Török Hadsereg nem reagált

Hírdetés

Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Lattakia és Kurdaha városokbeli egységeivel, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szouriji) folytatták gyors előretörésüket a török határ mentén, elfoglalva számos helyszínt a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) “1. Partmenti dandára” terrorszervezetek fegyvereseitől.

A Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és a szövetségeseik a Zahija-toronynál kezdték támadásukat, ahol szembeszálltak az Al-Nuszra Front és az FSA terrorszervezetek nagy számú fegyveresével a török határon lévő átkelőhely közelében.

Az Al-Nuszra és az FSA fegyvereseivel vívott összecsapás után a Köztársasági Gárda 103. Dandára és szövetségesei teljesen ellenőrzésük alá vonták a Zahijah-tornyot és a Zahijai-hegyeket, megölve sok ellenséges terroristát az előretörés során.

A Zahija-hegyei között történt előrenyomuláson kívül a Szíriai Fegyveres Erők teljesen ellenőrzésük alá vontak két újabb helyszínt török határ mentén; ezek a helyszínek katonai forrásaink szerint a 812. számú magaslati pont és Dzsabal Al-Azar a Turkmani-hegységben.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenlegi előrehaladásával a török határ mentén közelebb került a túloldalon települő ellenséges erőkhöz

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »