Hadházy Münchhausennek is gyenge

Hadházy Münchhausennek is gyenge

Hadházy Ákos egymillió aláírást akar gyűjteni azért, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez. Münchhausen bárónak a 18. században csekélyebb ambíciói voltak, ő csak saját meséit akarta rátukmálni a világra. A bárónak volt hozzá tehetsége, és legalább mulatságos volt. Hadházy viszont ki akarja árusítani az országot a brüsszeli bürokratáknak.

Poénnal kezdjük? Áh, legyen inkább komoly dolog; az európai uniós politika. Tulajdonképp mindegy, ugyanott tartunk mindkét esetben.

Magyarországra mindenáron rá akarják erőltetni az Európai Ügyészséget.Tudtommal az Európai Unió tagjai vagyunk, független állam, és nem befolyásolhat minket egy művileg kitalált testület.

Biztosan furcsa ízlésem van, de nagyon nem szeretném, ha valaki vádat kezdeményezne ellenünk Brüsszelből. Valaki, aki életében már ötször tévesztette össze Bukarestet Budapesttel. Ötször egyébként csak azért, mert ez lehet a kvótánk.

Az Európai Ügyészséget nem arra találták ki, hogy hazánkban minden a legjobb úton haladjon. Arra lett kifejlesztve, hogy olyan „rend” legyen, amilyet Ők akarnak.

A magyar „demokratikus ellenzék” ezt a tervet – valamiért – elképesztő módon támogatja.

Erre van brüsszeli és sorosi lobbizási projekt, és hát vannak „függetlenek”, mint Hadházy Ákos.

Utóbbi most bejelentette, hogy elkezdte azoknak a regisztrációját, akik ebben részt vennének. Természetesen önkéntesen, és érte, vagy majd kiderül.

Hírdetés

Az ötlet végső megvalósításának megítéléséhez először jöjjön egy idézet magától Hadházytól: „Előzetesen már számos parlamenten kívüli politikai szereplővel, civil szervezettel egyeztettem, ahonnan sok pozitív visszajelzést kaptam.”

És itt egy Münchhausen: „Jártam a Tejtengeren és a Sajtszigeten.”

A maga módján mindkét ember ötletében van valami. Ezt a valamit az egyikben találom, a másikban keresni is minek.

Münchhausen báró ezt a versenyt erősen megnyerte.

Azért van egy másik különbség is: Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen nem akart soha „hiteles politikus” lenni. Mesét adott el, sokkal több tehetséggel.

És az övé legalább szórakoztató.

fotó: nyomaban.blog.hu

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »