Hadházy most hárommillió magyarnak szólt be

Lassan nem telik el nap, hogy Hadházy Ákos ne állna elő valami meghökkentő kijelentéssel. Az újdonsült momentumos képviselő-jelölt ezúttal mintegy hárommillió választópolgárnak ment neki, hiszen szerinte egy normális országban nem a Fidesz választási győzelme, hanem a kormánypárt parlamentbe jutása lenne a 2022-es választás tétje.

Hadházy először az ATV műsorában, majd újdonsült pártja, a Momentum online eseményén is kifejtette, hogy ha normális országban élnénk, ahol valódi demokrácia van és ahol egyenlőek az esélyek, akkor nem az lenne a kérdés a 2022-es parlamenti választáson, hogy nyer-e az ellenzék, hanem hogy a Fidesz eléri-e az 5 százalékot.

Hírdetés

A zuglói előválasztáson való elindulásával komoly baloldali feszültséget okozó – egyébként szekszárdi – Hadházy Ákos szavaira már a kormánypártisággal nehezen vádolható Rónai Egon is felhúzta a szemöldökét. „Ne felejtse el, közel hárommillió szavazója van a Fidesznek, ezt nem lehet arra fogni, hogy nem normális a demokrácia” – mondta a műsorvezető, de a képviselő erre csak megismételte a korábbi mondatait.

Mindez azt jelenti, hogy hiába a szakértőket is meglepő negyediknegyedévesGDP növekedés, hiába állnak lassan sorba az uniós országok az orosz vakcináért, hiába van ma az EU tagállamai közül Magyarországon a legtöbb, oltásra alkalmas vakcina, hiába nevezi a Die Welt német napilap Európa oltási bajnokának Magyarországot, hiába a 25 év alattiaknak járó adómentesség, Európa leghosszabb hitelmoratóriuma vagy a soha nem látott mértékű orvosi béremelés, a kormánypárt választási győzelme Hadházy Ákos szerint csakis azért következhet be, mert a Fidesz hárommillió szavazójának nagy része nem normális vagy legalábbis nem normális országban él.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »