Háborúval fenyegették Szlovákiát az orosz állami tévében

Háborúval fenyegették Szlovákiát az orosz állami tévében

Háborúval fenyegették Szlovákiát az orosz állami tévében Balaskó Réka2023. 02. 01., sze – 09:45

Az orosz állami tévében most Szlovákia és Lengyelország fenyegetése volt napirenden.

Az orosz televíziók képernyőjén minden héten fenyegetések hangzanak el egyes európai országok, a NATO vagy az Egyesült Államok ellen. A héten Szlovákiát emlegették az egyik műsorban azzal összefüggésben, hogy az ország katonai technikát javít Ukrajnának.

Vadim Gigin fehérorosz porpagandista a Vlagyimir Szolovjovval közösen tartott esti beszélgetésen azt állította, hogy Szlovákia nemcsak ukrán eszközöket javít, hanem rakétákat is gyárt a szovjet BUK légvédelmi rendszerekhez, amelyeket NATO-elektronikával szerelnek fel.

Hírdetés

„A háború logikája az, hogy a háború megérkezik területükre. Legyen szó rakétatámadásokról, szabotázscsoportokról vagy valami másról, és azzal, hogy csatlakoztak Ukrajna felfegyverzéséhez, hogy egyetlen katonai-ipari komplexumot alkottak vele, gyakorlatilag csatlakoztak a háborúhoz. Csak idő kérdése, hogy mikor érkezik meg hozzájuk élesben” – fenyegetőzött Gigin.

Znovu pôjdeme oslobodiť Slovensko povedal….. pic.twitter.com/6B2xRkzduU— Lubo Schmida (@SchmidaLubo) January 30, 2023

Természetesen az ilyen fenyegetések más országokat sem kerülnek el. Novemberben Vlagyimir Szolovjov propagandista több államot, köztük Szlovákiát, a balti államokat, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot is háborúval fenyegette.

Vadim Gigint egyébként az Európai Bizottság korábban úgy jellemezte, mint „az állami propagandagépezet egyik leghangosabb és legbefolyásosabb tagját a sajtóban”.

(startitup)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »