Háború Európában: Brutális harcok folynak Bakhmut körül (videók)

Háború Európában: Brutális harcok folynak Bakhmut körül (videók)

Még nem érkezett meg Ukrajnába a tartós fagy, így sártengerben állva harcolnak egymással az ukránok és az oroszok. A legdurvább harcok Kelet-Ukrajnában, Bakhmut környékén zajlanak. A városnál halad a megerősített ukrán védelmi vonal. A lövészárkokban áll a víz, a katonák bőrig ázva – így folyik a lövészárok háború.

Az oroszok most próbálják bekeríteni majd elfoglalni Bakhmut városát. Az alábbi felvételek tanúsága szerint az ukrán védők beásták magukat, és bár az oroszokat nem látni a felvételen, az ágyúk és géppuskák zaja pokoli csatára enged következtetni.

POV: Situation in Bakhmut. Despite everything, our Armed Forces continue to eliminate the invaders. pic.twitter.com/NZ0bFUn7Cq — ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) December 1, 2022

Az aknavetősökről készült felvételen egy sérült ukrán katona felcserért kiált.

Ukrainian mortar team near Bakhmut. Incessantly lobbing mortar mines at russian invaders over the screams of the wounded, waiting for a medevac.#Ukraine #UkrainerussianWar#russiaInvadedUkraine pic.twitter.com/v55ol2Rw7g — Walter Report 🇺🇦 @[email protected] (@walter_report) November 30, 2022

Hírdetés

Bakhmut éjjel nappal orosz támadások alatt áll. Az alábbi felvételen az ukrán tüzérség egy orosz alakulatot talál telibe.

It has been demanded and now we have it. The video of the failed Russian attack at Bakhmut near the petrol station. Respect for the skilled Ukrainian artillery soldiers. Some pretty decent hits during the night. #Bakhmut #Ukraine pic.twitter.com/vPr0Rc22jx — (((Tendar))) (@Tendar) November 30, 2022

Az ukrán veszteségek is nagyon. Bakhmutot a Portfólió szerint sokan “modern Passchendaele” néven emlegetik. A nálunk ypresi csataként ismert első világháborús ütközet hónapokon át tartott, sárban, mocsárban, intenzív tüzérségi fedezőtűz mellett. Akkor is hatalmasok voltak a veszteségek.

Abandoned 🇺🇦 BREM-1 & YPR-765 #Bakhmut pic.twitter.com/zkOT1PV0JW — C4H10FO2P (@markito0171) December 2, 2022

Bár a minap az Európai Bizottság elszólása még 100 ezer fős ukrán veszteséget emlegetett (állítólag tévedésből, és ezért a nyilatkozat minden, írott és videós formáját is módosították) , hivatalosan az ukránok 10-13 ezer katona elvesztését jelentették. Ezt a számot Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetője közölte csütörtökön.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »