Háború Európában – 4. nap: Az orosz páncélosok bevonultak Harkovba, az orosz delegáció Minszkben várja az ukránokat (percről percre)

Háború Európában – 4. nap: Az orosz páncélosok bevonultak Harkovba, az orosz delegáció Minszkben várja az ukránokat (percről percre)

Kijev ostrom alatt, két kárpátaljai katona elesett az ütközetben – Percről percre (február 26.)

Ukrán háború: Kijev még állja az ostromot, Mariupolnál uniós állampolgárok vesztek oda (Febr. 27. reggeli összefoglaló, )

9:39 – Tüzérségi lövedékek csapódtak be mindössze 15 kilométerre a lengyel határtól. Az orosz erők Volodimir-Volinszkij városát bombázzák. 

9:33 – Oroszország jelezte Ukrajnának, hogy megérkezett Minszkbe a tárgyalódelegáció, már csak az ukrán felet várják. Zelenszkij ukrán elnök azonban jelezte, nem zárkóznak el a tárgyalásoktól, de másik helyszínt kell választani, mert Minszk annak az országnak a fővárosa, amelynek területéről orosz offenzíva indult Ukrajna ellen. Mint mondta, a tárgyalás helyszínének ajánlotta magát Budapest, Varsó, Pozsony, Isztanbul és Baku is – és ezeket az alternatívákat ajánlották fel Oroszországnak is.

Hírdetés

9:30 – Franciaország ígéretet tett arra, hogy támogatja Grúziát és Moldovát “minden orosz destabilizációs kísérlet ellen” – közölte szombaton este a francia elnöki hivatal. A francia külügymniszter kijelentette, félő, hogy az ukrán háború Grúziára és Moldovára is kiterjed. 

9:23 – A CNNC amerikai ballberális tévécsatorna szerint Szinehubov kelet-ukrajnai város vezetése felszólította a lakosságot, hogy ne hagyják az óvóhelyeket, mert az oroszoknak sikerült benyomulniuk Harkov városába. 

Harkovnak 1,4 millió lakosa van, kevesebb, mint 32 kilométerre fekszik az orosz határtól, és az orosz invázió egyik prioritást élvező célpontja volt. Jelenleg a harcok már a város szívében zajlanak.

Körkép.sk, Ukrinform, AP, AFP, Reuters, BBC, GFP, Stratfor, Anadolu, ANSA, TASR, MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »