Háborognak a szülök: Gender WC-k a londoni általános iskolákban

Háborognak a szülök: Gender WC-k a londoni általános iskolákban

A londoni általános iskolák tanulóinak szülei panaszkodnak, hogy figyelmeztetés nélkül vezettek be a nemek szempontjából semleges WC-ket, és most az ottani diáklányok nem merik használni a létesítményeket, ami potenciálisan károsíthatja tudatukat, fizikai egészségüket.

A nyugati londoni Deanesfield Általános Iskola 4–11 éves gyermekeket tanít. Amikor a nyári szünet szeptemberben véget ért, a tanulók szülei meglepődtek, hogy az iskolai WC-k uniszexek lettek. Egyes szülők azt panaszolták, hogy lányuk inkább egész nap szenved a hólyag fájdalom miatt, mint hogy egy olyan eszközt használjon, ami meg van osztva más neműekkel.

„A lányokat arra kényszerítik, hogy tartsák magukat, amíg haza nem érnek, ami károsíthatja a vesét. A barátom lánya egész nap tartotta magát, mert annyira zavarban van. A gyerekek esetében ez nem igazságos ”- mondta az egyik szülő a MyLondon hírportálnak.

Hírdetés

A helyzetet még nehezebbé teszi a WC-fülkék hibás kialakítása, amelyeknek nincsennek a padlótól a mennyezetig falai. Ez meglehetősen könnyebbé teszi azokat a lehetőségeket, amikor fiúk a WC-n lévő lányokat felülről kilesik.

A Mail on Sunday szerint a Deanesfield helyzete messze nem különálló esemény. Az Egyesült Királyságban az általános iskolákra és a középiskolákra a transzszexuális jogok képviselői nyomást gyakorolnak az uniszex toalettre való átállásra. Ez mindenféle kárt okozhat azoknak a lányoknak, akik nem férnek hozzá az illemhelyhez, kiszáradhatnak, mert folyadékot nem mernek fogyasztani, hogy ne kelljen használni a WC-t.

The post Háborognak a szülök: Gender WC-k a londoni általános iskolákban appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »